След оздравяването си от тежко заболяване рускинята Наталия Якушева започнала

...
След оздравяването си от тежко заболяване рускинята Наталия Якушева започнала
Коментари Харесай

Музика от ушите

След оздравяването си от тежко заболяване рускинята Наталия Якушева почнала да чува типичен творби в главата си. Понякога концертите внезапно спирали.

Най-странното е, че който допирал ухото си към ухото на Якушева, чувал същата музика. Това чул и експертът уши-нос-гърло, към който се обърнала дамата.

Той е препратил на експертна група уфолози. Те открили, че музиката стопира единствено когато дамата мие чинии или се къпе, само че двадесет минути по-късно още веднъж стартира да се чува.

Подобен феномен се е случил през тридесетте години на предишния век в Съединени американски щати, когато психиатър изследвал пациентка с гласове и музика в главата. Оказало се, че в една от пломбите й има карборундови кристали, които служели като антена за локалната радиостанция.

 Музика от ушите

Близо до дома на рускинята Якушева имало цяло поле с антени, което съгласно експертите изяснява по какъв начин дамата чува музиката в главата си. просто тя е като жив правоприемник.

Жена от съветския град Нижни Новгород месеци наред чувала в главата си нещо като морзови сигнали, които се чували мощно от главата й и даже сътрудниците й ги записали.

Не било открито пояснение на този случай, само че се намерили психиатри, които почнали да записват слуховите халюцинации на пациентите си, които считали себе си за психологично заболели.

Тези халюцинации обаче елементарно били записвани на диктофон. Това помогнало доста пациенти да бъдат успокоени, че са здрави, а гласовете са в главите им, които служат като приемници.

Така да вземем за пример млад мъж от Полша имал звукови халюцинации в продължение на 10 дни – той чувал гласове на дами. Близките му го настанили в психиатрия.

В момента, в който влезнал в стая с железни стени, гласовете изчезнали и се появили след излизането му от стаята. Според експертите металът може би служи като комутатор на веригата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР