След осем години в затвора криминалният герой Тихомир Георгиев -

...
След осем години в затвора криминалният герой Тихомир Георгиев -
Коментари Харесай

Тишо Боксьора призна: Аз убих Черния!

След осем години в пандиза престъпният воин Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора направи самопризнания за част от закононарушенията си в изявление пред Румяна Попова за предаването “120 минути” по Би Ти Ви. Той е осъждан по знакови каузи за опиати и рекет, само че най-голямата му присъда от 15 години зад решетките е за убийството на Емил Герасимов-Черния през 2007 година

Доскоро Боксьора отхвърляше той да е причинителят. Разследващиге го дефинират като “Бияча на мафията”, а потърпевшите от акциите му наркодилъри го назовават “Касапина”.

Бил е е предпазен очевидец по делата против Златомир Иванов-Баретата и братята Красимир и Николай Маринов-Маргините. Подсъдим е дружно със Стефано Бонев-Сако за присъединяване в тайфа за разпространяване на опиати. В момента Георгиев е пандизчия в общежитието в Самораново, където е изместен от Централния затвор преди една година.

“Получих информация, че на Емил Герасимов му е предоставена поръчка да ликвидира дребното ми дете и тогавашната му присъда - твърди Тишо Боксьора. - Бях пред алтернативата дали да го предотвратя и да вляза в пандиза или да го оставя и още веднъж да погребам семейство, тъй като към този момент съм погребвал едно. Взех си телефон с чисто нова карта, обадих се на Емил Герасимов. Казах му: Емиле, знам, че си взел поръчката, върни я в случай че обичаш. И след това ще си останем положителни познати, тъй като другари не можем да бъдем в никакъв случай повече. Той ми сподели: Кръв бълвам, пари не връщам! И по-късно на втория ден аз го отстраних.”

Докато делото се гледа в съда, Георгиев става предпазен очевидец против братята Маргини и и против Златомир Иванов-Баретата. “Аз там бях измамен и се отвод ме подведе. Записали ме без мое познание у тях и по-късно е дал записа на прокуратурата.” Впоследствие Боксьора се отхвърля от показанията си, наказан е, само че съумява да избяга от правораздаването в чужбина. “Избягах през Гърция, чакахе ме в Серес - споделя Георгиев. - Минах през Мароко, ЮАР и най-сетне се открих в Англия. Работих в боксов клуб.”

Арестуван е в Лондон точно по време на боксов мач. “Разпозна ме български публицист и се обадил на англичаните. Додйдоха да ме арестуват, само че не бяха сигурни дали съм аз. “Да, аз съм”, споделих. Изчакаха ме да си довърша тренировката и ме арестуваха напълно културно.”

В момента Георгиев чака дефинитивна присъда по делото за наркотрафик дружно със Стефан Бонев-Сако и още няколко души. Получил е 12 години затвор от Апелативния профилиран съд поради управление на наказателни бригади в София. Основната му задача е била да " респектира " дилърите, които са продавали дрога нерегламентирано. В ъндърграунд средите те са наричани " шанаджии ".

“Не се завимавам с опиати, аз бях в наказателтиете бригади - споделя подсъдимият. - Имаше потърпевши, само че не съм ги броил. Отиваме и ги респектираме с бухалки нормално, или с тръба. Не съм издавал заповед за делене на хората с органи. Не съм рязал уши, носове, пръсти. Не ми вярвате, нали?

Георгиев твърди, че не би се върнал към остарелия си метод на живот, откакто един ден излезе от пандиза. “Не желая да си прекарам живота по затвори. Когато се работи в ударни бригади е единствено за пари. Целта е тези “шанаджии” да не пречат на активността на организацията и да продават нерегламентирана дрога. Конкуренцията на наркопазара е жестока. Има един лаф в тези среди: Ужасът вразумява хората, даже и животните.”

Според Боксьора в пандизите всеобщо се употребяват и вкарват опиати. “Сблъсках се с утайката на обществото, това са наркозависимите. Около 85% в пандиза са такива. Вкарват дрогата в марули, салати, в какво ли не.” В пандиза Тишо се е развел и оженил. Планира да заживее с новата си брачна половинка в Германия или Англия, където имал връзки.

“Чувствам се изменен - споделя пандизчията. - Мoята виновност е до такава степен, че лиших човешки живот. Но въпреки това спасих два други, и то от фамилията.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР