След няма и седмица начело на 48-ото Народно събрание Вежди

...
След няма и седмица начело на 48-ото Народно събрание Вежди
Коментари Харесай

След седмица като председател на НС - вече поискаха оставката на Рашидов

След няма и седмица отпред на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов към този момент получи опасност да се раздели с поста си. Тя пристигна от " Продължаваме промяната ", а мотивът - завръщането на кадър на ГЕРБ отпред на администрацията на Народното събрание. Оказа се - Рашидов е назначил за основен секретар на Народно събрание Стефана Караславова, която заемаше същия пост при ръководството на ГЕРБ. 

Искането за оставката на ръководителя, единствено вербално и необлечено в парламентарна процедура, пристигна от депутата от " Продължаваме промяната " - един от отцепниците от " ИТН " - Иво Атанасов.

" Смятах, че след " кърджалийското знамение " (визира се някогашната председателка на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева) сме стигнали дъно. За Стефания (обърка името) Караславова има три одитни отчета. Вземала е ДМС (допълнително материално стимулиране) по 20 000 лв. и единственият аршин е честност към ГЕРБ. Единственият излаз е вашата оставка! ", обърна се Атанасов към ръководителя на Народно събрание, цитирайки сигнали на гражданското съдружие БОЕЦ.

И добави, че бил отчаян от Рашидов като админ.

" Ако сте осведомени с досието й и сте я назначили, това приказва, че сте неприятен админ. Или сте измамен, или сте оставил Деси (Десислава) Атанасова да се вихри в администрацията ", продължи, визирайки председателката на парламентарната група на ГЕРБ.

Контрира го депутатът на Бойко Борисов Маноил Манов - да не се превръщал Народното събрание в място за " политика по взривяване " и тематиката завърши.

Според парламентарния устав мандатът на основния секретар на Народното събрание се приключва с избора на нов ръководител на Народно събрание. Т.е. всеки нов ръководител си избира основния админ на Народно събрание. От Народното събрание потвърдиха за Клуб Z, че Стефана Караславова е върната на длъжността, която за последно изпълняваше при Караянчева.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР