След много хардуерни актуализации за носими устройства през миналата година,

...
След много хардуерни актуализации за носими устройства през миналата година,
Коментари Харесай

Apple връща уиджетите до голяма степен в Apple Watch с новата watchOS 10

След доста хардуерни актуализации за носими устройства през предходната година, в този момент Apple се концентрира върху софтуера

Емил Василев преди 8 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниКалин Карабойчев - 13:13 | 03.06.2023

„ Се таа брат “ е повода съдът да спре достъпа до Zamunda и Pirate Bay

IT НовиниСветлин Желев - 20:18 | 01.06.2023

Ще блокират торент уеб страницата Zamunda след решение на съда

ХардуерСветослав Димитров - 19:16 | 30.05.2023

Започнаха продажбите на Huawei Watch 4 и Watch 4 Pro – първият в света часовник, който може да мери кръвната захар

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Apple разгласи watchOS 10, своята „ знакова “ платформа за смарт часовници от последващо потомство, през вчерашния ден на WWDC. Както и през предишните години, разработчиците ще могат да стартират да работят с нея още през днешния ден, а обществената бета версия се чака през идващия месец. Потребителите могат да чакат финалната версия да се появи по-късно тази есен дружно с идния Apple Watch Series 9.

Уиджетите още веднъж са в менюто. Завъртането на цифровата коронка ще изведе уиджетите и ще ви разреши да ги превъртате за бърз и елементарен достъп до информация. Това е сериозна смяна в метода по който потребителите до момента взаимодействаха с Apple Watch и припомня на въвеждането на Siri, преди няколко години в watchOS 3.

Приложенията на Apple Watch – в това число Времето, Акции, Начало, Карти, Съобщения и Световен часовник също получават по-приятен тип. По създание приложенията ще могат да ви демонстрират повече информация, която употребява цялата повърхност на екрана на часовника.

Друга от измененията е методът по който потребителите ще употребяват бутоните на часовника. Понастоящем завъртането на цифровата коронка вади листата с приложения, според от това по какъв начин сте конфигурирали часовника си. Центърът за ръководство може да бъде наличен и посредством страничния бутон, а двойното натискане върху коронката ще ви върне към последно употребяваните приложения.

Това не е актуализация на watchOS без нови интерфейси на часовника. Този ъпдейт носи нов часовников интерфейс, наименуван Palette, както и нови изображения. Palette е сходен на това, което сме виждали преди, като главната разлика е, че употребява три припокриващи се пласта от цветове, които се трансформират с течение на времето.

Що се отнася до здравните актуализации, психологичното здраве също получава внимание в watchOS 10 с опцията да регистрирате настроенията си в приложението наречено „ Осъзнатост “. Завъртането на коронката ще ви разрешава да превъртате страстите, показани посредством нереални форми. Ще можете също по този начин да вършиме стандартизирани проби за оценка в приложението Здраве, с цел да определите равнището си на риск от тревога и меланхолия, след което да създадете PDF файл, който да споделите с лекаря си. Приложението Здраве също по този начин ще ви разреши да видите по какъв начин фактори, свързани с метода на живот, като сън или физически извършения могат да допринесат за положението на мозъка ви.

В региона на фитнеса, Apple прибавя и нови функционалности за колоездене. Като начало има нови изгледи на тренировките, които включват персонализирани тренировки, спортни направления, изгледи на надморската височина и скоростта на колоездене. Колоезденето може да се възпроизвежда и като активност онлайн на вашия iPhone, ако желаете да монтирате смарт телефона си на велосипеда си. Когато докоснете, ще получите взор на цялостен екран към другите изгледи на тренировката. Аксесоари за колоездене с Bluetooth, като датчици за скорост също ще могат да се свързват автоматизирано с часовника. Това ще даде опция за нови индикатори като мощ на колоездене и обороти в минута. Ако употребявате апарат за премерване на мощността, watchOS 10 ще демонстрира и функционалния предел на мощността – или най-високото равнище на активност, което можете да поддържате в продължение на 1 час.

Любителите на пешеходни преходи ще могат да преглеждат пътеки и информация за тях непосредствено на китката си. Това включва информация като дължина, вид и компликация на пътеката. Благодарение на висотомера ще можете да видите и нова 3D карта на точките си. Някои нови точки включват последното място, където сте имали мобилни данни, и последното място, където можете да извършите незабавно повикване, употребявайки мрежата на някой оператор.

В приложението „ Здраве “ се прибавя и функционалност, наречена „ Визия “. Apple Watch към този момент може да мери какъв брой време прекарвате на дневна светлина посредством датчика за околна светлина. Родителите също ще могат да преглеждат какъв брой време децата им прекарват на открито посредством функционалността „ Семейна настройка “. Приложението Здраве ще следи и дистанцията до екрана на какво разстояние държите iPhone или iPad благодарение на TrueDepth камерата. Ако го държите по-близо от 30 сантиметра за нескончаем интервал от време, ще получите уведомление. Данните за психологичното здраве и зрението ще бъдат криптирани в приложението. Приложението „ Лекарства “ също ще получи дребна актуализация. Ако не вземете медикаментите си в границите на 30 минути от избраното време, ще получите следващо увещание.

watchOS 10 е обвързвана и с някои други функционалности, които Apple вкара в iOS 17. Например ще можете да употребявате функционалността NameDrop, като доближите часовника си до iPhone на различен човек или като докоснете бутона „ Сподели “ в „ Моята визитка “ в приложението Контакти. Освен това, ще можете да възпроизвеждате FaceTime видеосъобщения от китката си, а аудиото на груповия FaceTime също ще се поддържа от Apple Watch.

Не е изненадващо, че през тази година Apple се концентрира върху софтуера на своите смарт часовници. Миналата година бяха показани не един, а цели 3 нови Apple Watch, тъй че в действителност не е време за друга огромна хардуерна смяна, а съгласно слуховете Micro-LED Apple Watch ще се появят едвам през 2024 или 2025 година.

watchOS 10 ще бъде налична през есента за Series 4 или по-нови модели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР