След края на пандемията тази година, туристите наводниха големите европейски

...
След края на пандемията тази година, туристите наводниха големите европейски
Коментари Харесай

Невъзможни атракции - местата, които няма как да посетите през 2024 г.

След края на пандемията тази година, туристите наводниха огромните европейски градове и американските национални паркове като " пътешестване за възмездие ", посещавайки или завръщайки се в някои от дестинациите, които бяха недостъпни.

Светът обаче се е трансформирал доста за последните 3 години.

Много компании затвориха, а чиновници по целия свят минаха към отдалечена работа.

Освен това, не всички туристически атракции оцеляха след загубите на доходи.

Ето за какво CNN показва справочник с места, които няма да можете да посетите през 2024 година

Помпиду, Париж

Въпреки че този музей в Париж към момента наподобява шокиращо съвременен, Центърът Помпиду в действителност навлиза в шестото си десетилетие.

След Летните олимпийски игри във френската столица през лятото, той ще премине към стратегия за рационализация на стойност 260 млн. евро.

Междувременно, към този момент се работи по основаването на сестринския музей на Помпиду в Брюксел, чийто планиран период за разкриване е 2025 година

План Б: Дворецът в Токио също разполага с голяма сбирка от модерно изкуство, а музеят Quai Branly е открит през 2006 година и разполага с богат подбор от творби на изкуството и артефакти от целия свят.

Splash Mountain, Флорида и Калифорния

Една от най-известните атракции на Disney имаше своите последни атракции през 2023 г: Splash Mountain.

И двете планини Splash Mountains в Disneyland в Калифорния и Флорида ще бъдат отворени още веднъж в изменен тип като " Приключението на Тиана в залива ", въодушевено от кино лентата " Принцесата и жабокът ".

План Б: Повторното отваряне на Азия прави този миг съвършен за суперфеновете на Disney да посетят парковете на компанията в Япония и Китай.

Noma, Копенхаген

Ресторантът в Копенхаген, който разпространява новата скандинавска кухня, ще обслужи последните си клиенти през 2024 година

Той обаче няма да затвори изцяло.

През 2025 година Noma ще отвори още веднъж като " пионерска тестова кухня, отдадена на работата по нововъведенията в храната и създаването на нови усети ", се споделя в изказване на уеб страницата му.

План Б: Настоящият най-хубав ресторант в света е Central, в горещата точка на кулинарите - Лима. Дори и да не съумеете да си осигурите маса, в столицата на Перу има доста места, които показват ястия с киноа, картофи, риба, чили и други локални съставки.

" Фантомът на операта ", Ню Йорк

След 35 години и близо 14 000 представления, паметният мюзикъл " Фантомът на операта " излиза за финален път на нюйоркска сцена през 2023 година

Той се пенсионира с достойнството да бъде най-дълго предаваното шоу на Бродуей в историята, побеждавайки известни мюзикъли като " Котките " да вземем за пример.

План Б: Въпреки че " Фантомът " е липсващ в нощта, Бродуей към момента е толкоз занимателен, колкото и преди, за феновете на театъра. Когато резервирате местата си, отидете на Таймс Скуеър по-рано, с цел да разгледате най-готините места, които даже снобските локални поданици на Голямата ябълка обичат да посещават.

Музей Пергамон, Берлин

Музеят, част от берлинския комплекс " Музеен остров ", е включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО.

Той ще бъде затворен до 2027 година като част от упорит план за рационализация, който ще сътвори нова централна пешеходна зона, ще разшири изложбените зали и други

План Б: Пътуващите, които желаят да се допрян до Пергамонмузеум, могат да посетят близкия Das Panorama, където някои експонати ще бъдат изложени по време на ремонтните действия. Отворени са и други забележителности, в това число Neues Museum (който разполага с богата сбирка от египетско изкуство и артефакти).

Скалата с хобот на слон, Тайван

Това известно място за фотоси в Тайван - което в действителност наподобява на хобот на слон, се срути в морето на 15 декември 2023 година

Мястото на североизточното крайбрежие на острова е било в риск заради ерозия и от 2010 година е блокирано за публичен достъп.

План Б: Пътешествениците, които желаят да се допрян до хубостта на Тайван, имат безчет други благоприятни условия за селфи.

Park Hyatt, Токио

Смятан за първия първокласен хотел в западен жанр в японската столица, открит през 1994 година, Park Hyatt има блестящ живот.

Но за 30-ия си рожден ден през май, хотелът ще затвори, с цел да премине през това, което Hyatt назовава " възобновяване на целия парцел ".

Бар " Ню Йорк " на покрива, който почитателите на киното познават от кино лентата " Изгубени в превода ", ще бъде затворен по-рано, като ремонтът му ще стартира през януари.

Повторното отваряне ще се състои през 2025 година

План Б: Помислете дали да не излезете от Токио и да прекарате време в опознаване на останалата част от страната - както и на други нейни първокласни места за настаняване. Две забележителни места за бягство са Nishiyama Onsen Keiunkan, който е най-старият хотел в света,и Treeful, къщи от дървета, надълбоко в гората на Окинава.

Нотр Дам, Париж

През 2019 година светът с смут наблюдаваше пожара в парижката катедрала Нотр Дам и бързо се стигна до дарения за възобновяване.

Първоначално френският президент Еманюел Макрон поддържа по-модерно преустрояване на фамозната катедрала, само че традиционалистите победиха и 850-годишната забележителност ще бъде възобновена в истинския си тип.

Повторното разкриване на Нотр Дам е планувано за декември 2024 година

План Б: Що се отнася до църквите, Франция разполага с голямо благосъстояние. Отвъд столицата измежду най-интересните места са внушителната Нотр Дам дьо ла Гард в Марсилия, оцветената в розово катедрала в Страсбург или по-модерен дизайн като Colline Notre Dame du Haut на Льо Корбюзие в град Роншамп.

Замъкът Смитсониън, Вашингтон, окръг Колумбия

Първата постройка, която носи името Смитсониън, си взима отмора за видоизменение.

Основната постройка на музейния комплекс, постоянно наричана Замъкът на Смитсониън, е затворена през февруари 2023 година за " към пет години ", с цел да се завършат ремонтите и модернизацията на откритата през 1855 година конструкция.

През това време ще се организират цифрови обиколки, беседи и други събития.

План Б: Въпреки че Замъкът  е недосегаем, два огромни музея във Вашингтон са отворени още веднъж след ремонтни действия: Националният музей на въздуха и космоса и Националният музей на дамите в изкуството.

Лозето на Леонардо да Винчи, Милано

В продължение на половин век то е било туристическа дестинация, само че милиардерът Бернар Арно закупи имота и го трансформира в частна благосъстоятелност.

Главният изпълнителен шеф на конгломерата за първокласни артикули LVMH още не е направилизявления по кое време - и дали, туристите ще могат да го посетят още веднъж.

План Б: Дори някогашният парцел на Да Винчи да не е наличен за обществено разглеждане, доста от най-известните му творби на изкуството могат да се видят от гости. " Тайната вечеря " се намира в църквата " Санта Мария деле Грацие " в Милано.

" Междузвездни войни: Галактически круизер ", Disney World

Въпреки грандиозното разкриване, тематичният на " Междузвездни войни " в Walt Disney World беше затворен през 2023 година

Потапящото прекарване представляваше хотел с цялостен набор от услуги, само че оферираше и образование със светлинни мечове, срещи с дроиди и герои от филмите. Disney назова стъпката за затваряне на Galactic Cruiser " бизнес решение ".

План Б: Някои действителни места за снимане на " Междузвездни войни " са чудесни дестинации за отмора. Хотел Сиди Дрис в Тунис изигра ролята на дома на семейство Скайуокър, а черният песъчлив плаж Рейнисфяра, Исландия, беше планетата Еаду в " Rogue One ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР