След коледните и новогодишните празници обикновено постепенно започваме да гледаме

...
След коледните и новогодишните празници обикновено постепенно започваме да гледаме
Коментари Харесай

Ето как да направите рецептите по-здравословни и по-леки

След коледните и новогодишните празници нормално последователно започваме да гледаме напред към лятната почивка.

Макар и да наподобява към момента надалеч, тя напълно скоро ще се зададе от ъгъла.

Повечето хора се сещат в последния миг преди да заминат за море, че желаят да поработят върху фигурата си, само че нормално е прекомерно късно и няма задоволително време за това.

Ето за какво е най-добре да започнете от рано или най-добре, да се поддържате във форма непрекъснато.

Днес ще ви дадем препоръки за това по какъв начин да готвите по-здравословни и не толкоз тежки ястия, които ще ви оказват помощ да сте постоянно в добра форма.

По-малко сол, повече ароматни подправки

Наричат ги тънък ерб – примес от подправки, постоянно използвана в средиземноморската кухня. Съдържанието ѝ включва: магданоз, див лук, естрагон, керевиз. Срещат се и смеси с други подправки.

Подправките прибавят усет на ястията ни без да прибавят калории към тях. Употребата им също така оказва помощ и за ограничение на потреблението на сол.

Зеленчуци за сочност

Ако приготвяте риба или месо на фурна, е извънредно добра концепция да ги готвите върху едно канапе от зеленчуци.

Не единствено ще имате една здравословна добавка към ястието ви, само че и нарасналите равнища на вода в зеленчуците ще създадат месото или рибите доста по-сочни и апетитни.

Салатите

Салатите не са по никакъв начин скучни. Стига да развихрите въображението си и да се възползват от сезонните и консервирани продуктите, може да създадете необикновено разнородни и здравословни салати, които да споделите с цялото семейство.

Недейте да се ограничавате единствено в сезонните зеленчуци.

Добавете нахут, леща, фасул или тофу, в случай че сте вегетарианци. Ако не сте, напълно умерено можете да добавите сварено яйце към салатата или пък риба от консерва или някакви други морски блага.

Използвайте зехтин за овкусяване. Ако желаете да извършите салатата още по-хранителна, тъй че тя да стане едно главно ядене, прибавете пълнозърнест ориз, кускус, киноа или други сходни варива.

Мазнини – да, само че здравословни

Хората постоянно подценяват тази част, само че тя е от основно значение за поддържането на добра форма. Използвайте оптимално рядко слънчогледово олио, масло, маргарин и сходни.

Залагайте по-често на зехтина, и то непреработения.

Набавяйте си потребни мазнини от авокадо, сурови ядки и сходни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР