Индустрията с чипове ще се развива много силно. Резултатите на

...
Индустрията с чипове ще се развива много силно. Резултатите на
Коментари Харесай

Цветослав Цачев: Индустрията с чипове ще се развива много силно

Индустрията с чипове ще се развива доста мощно. Резултатите на NVIDIA демонстрират следващото тримесечие, в което тази наклонност се затвърждава. Това сподели основният капиталов съветник на " ЕЛАНА Трейдинг " Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус ".

Taiwan Semiconductor е компанията производител на най-скъпите и положителни чипове в международен мащаб. Нейни клиенти са двата най-големи производители на чипове – NVIDIA и AMD, като те са заели индустриалния й потенциал за две години напред поради голямото търсене на чипове, изясни Цачев.

В момента софтуерните компании влагат десетки милиарди долари в развиването на инфраструктурата. Основните клиенти на NVIDIA са големите софтуерни колоси Microsoft и Google. " В бъдеще чакам и Apple да работи от ден на ден в тази посока, тъй като потребителите ще желаят от ден на ден приложения, в които има изкуствен интелект, а това изисква доста по-мощен хардуер ", разясни специалистът.

Топ фирмите от така наречен " Великолепна седморка " имат съвсем 15 трилиона $ пазарна капитализация. " Акциите на NVIDIA прибавиха към 170 милиарда $ единствено за един ден след доклада, което е доста повече, в сравнение с коства примерно другият главен производител на чипове за компютърната промишленост – Intel ", уточни Цачев.

Големият въпрос съгласно специалиста е дали в идващото десетилетие приходите на тези компании ще бъдат задоволителни, с цел да удовлетворят вложителите за 10 години напред. " Основният въпрос е дали компаниите, които сега влагат десетки милиарди долари, ще съумеят да изкарат толкоз доходи и облаги, с цел да може акционерите в тях да са щастливи и да получат тази възвращаемост. Въпросът не е да създадеш някой артикул, а да го продадеш и той да бъде употребен от хората ", акцентира капиталовият съветник.

Той даде за образец развиването на технологиите за самостоятелно ръководство на електрически автомобили, които към този момент са доста напреднали, само че към момента не носят огромни облаги на фирмите. " Tesla страда най-вече от това, тъй като не съумява да отговори на прогнозите отпреди няколко години, че това ще бъде сериозен доход за компанията ", уточни Цветослав Цачев.

Петролният пазар сега е постоянен и равновесен. " При това приказваме за интервал, в който стартира да се вижда все по-голямо търсене и ползване поради пътуванията през лятото. Очаквам да има някакво покачване през летните месеци. Макар че световната стопанска система изпитва някакви усложнения, те не са такива, че да забележим внезапно стесняване на потреблението и разноските от категория " Почивка и пътувания ", счита Цачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР