БРЮКСЕЛ (АП) — Отношенията между Европейския съюз и Израел се

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Отношенията между Европейския съюз и Израел се
Коментари Харесай

Отношенията между ЕС и Израел се влошиха, след като Испания и Ирландия официално признаха палестинска държава

БРЮКСЕЛ (АП) — Отношенията сред Европейския съюз и Израел се утежниха в навечерието на дипломатическото признание на палестинска страна от членовете на Европейски Съюз Ирландия и Испания, като Мадрид предлага да се обмислят наказания против Израел за продължаващите му офанзиви в южния град Рафа в Газа.

Израелският външен министър Кац сподели на Испания, че нейното консулство в Йерусалим няма да бъде позволено да помогне на палестинците.

В същото време ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, испанец, хвърли цялата си тежест в поддръжка на Международния углавен съд, чийто прокурор желае заповед за арест против премиера Бенямин Нетаняху и други, в това число водачите на Хамас.

„ Прокурорът на съда беше мощно сплашен и упрекнат в антисемитизъм “, сподели Борел. „ Думата антисемит е прекомерно тежка. Твърде значимо е. “

Гневните думи изобилстваха в понеделник, като Кац упрекна Испания, че „ възнаграждава терора “, като признава палестинска страна, и сподели, че „ дните на инквизицията...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР