След като западните държави удариха Русия с безпрецедентни икономически и

...
След като западните държави удариха Русия с безпрецедентни икономически и
Коментари Харесай

Руският внос няма да пострада много от санкциите

След като западните страни удариха Русия с невиждани стопански и финансови наказания поради нашествието на страната в Украйна, Китай разгласи, че няма да взе участие в едностранни наказания и „ ще продължи да поддържа естествен стопански, търговски и финансов продан със съответните страни “, сподели Гуо Шукинг, началник на китайската комисия за контролиране на банките и застраховането, в изказване, представено от Wall Street Journal.

Китай е най-важният търговски сътрудник на Русия, на който през 2019 г.се падат 13% от износа на страната. Най-големият експортьор в света е още по-голям като снабдител на артикули за Русия, като съставлява 22% от вноса на артикули в страната през същата година.

Сред осемте най-важни сътрудници на Русия за вноса, Китай и Беларус са единствените две страни, които не вземат участие в широкообхватните наказания против страната, откакто Южна Корея разгласи, че ще се причисли към западните страни в възбрана на съветските банки от мрежата SWIFT и интензивно взе участие в напъните на интернационалната общественост за спокойно разрешаване на обстановката.

`Руският

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР