След като загря с победа над световния номер 1 Новак

...
След като загря с победа над световния номер 1 Новак
Коментари Харесай

Надал след триумфа в Рим: Трябва да продължа да работя, знам върху какво и ще го направя

След като загря с победа над международния номер 1 Новак Джокович във финала на шампионата от сериите " Мастърс " в Рим в неделя, Рафаел Надал е изцяло убеден в триумфа си на Откритото състезание по тенис на Франция. Там испанецът ще се опита да завоюва 21-и трофей от Големия шлем в кариерата си.

34-годишният Надал надделя Джокович със 7:5, 1:6, 6:3 за десетия си трофей в Рим. На предходните два шампионата от сан " Мастърс-1000 " в Монте Карло и Мадрид той отпадна на четвъртфиналите.

" Определено има някои неща, които мога да подобря. Мисля, че ще се оправя. През цялата (минала) седмица (в Рим) играех все по-добре и по-добре, само че сигурно е нужно още. Когато работиш върху представянето си и го правиш освен с неизменност, само че и сполучливо, ти събираш самочувствие за идните провокации. Чувстваш се сигурен в себе си ", сподели Надал.

" Както към този момент споделих, просто би трябвало да продължа да работя. Знам върху какво и ще го направя ".

С успеха в Рим, Надал изравни Джокович по трофеи от " Мастърс-1000 " шампионатите. Двамата имат по 36. Не всичко обаче се разви идеално за испанеца, откакто в третия кръг той трябваше да избавя две разигравания за мача против Денис Шаповалов.

" Исках мощно десетата купа в Рим, защото това бе един от първите значими титли, които завоювах в кариерата ми. След като взех по 10 от Ролан Гарос, Монте Карло и Барселона, Рим бе идната ми огромна цел ", продължи Надал.

" През предходната седмица претърпях много неща, в това число позитивни и негативни. Имаше също по този начин моменти на огромен шанс, както и на усложнения. В последна сметка обаче играх стабилен тенис, а това е едно от условията за огромните титли ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР