След като вкара България в най-страшната коронакриза от началото на

...
След като вкара България в най-страшната коронакриза от началото на
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Проваленият министър на Румен Радев - Стойчо Кацаров, събира обществения си съвет, за да покрива ужаса от пандемията

След като вкара България в най-страшната коронакриза от началото на пандемията и я записа в най-мрачните антирекорди по брой инфектирани и брой умряли в света, задръсти лечебните заведения с тежки случаи, побърка хората с условието за зелени документи от през днешния ден за на следващия ден и подлуди родители, учители и деца, проваленият длъжностен здравен министър на Румен Радев - Стойчо Кацаров, и досегашен безжалостен антиваксър привиква публичния си съвет от некомпетентни в медицината хора да пропагандират за изгодата от имунизациите против COVID-19.

На откриването на срещата здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че яростното опълчване по подобен фундаментален въпрос, какъвто е отношението имунизациите, е нещо, което отива прекомерно надалеч. Той благодари на участниците в срещата за това, че са се съгласили да застанат с лицата си в поддръжка на имунизацията.
свързани новини56133на 02.11.20211693на 27.10.2021
Кацаров означи, че тази вълна е най-тежката от всички, които преживяхме. Броят на заболелите е по-висок от предходните талази. Продължителността на вълната също е по-голяма.

Има обаче и нотка оптимизъм - посочи Кацаров - над 400 000 души са си сложили първа доза откогато е въведен зеленият документ, а шефовете на РЗИ регистрират, че ограниченията се съблюдават на всички места в страната.

Генералният шеф на БЧК проф. Красимир Гигов посочи, че единственото средство за справяне със обстановката все още са имунизациите.

Нашето общество към момента не е имунизирано както би трябвало - т.е., не може да се сътвори групов имунитет. Опитът с имунизациите към този момент е голям, в това число и в нашата страна, тъй че не би трябвало да има проблем в отношението към имунизациите, посочи той.

Затова Гигов прикани всеки да опита да убеди околните си да се ваксинират.

Тестовете за учениците към този момент идват в централата на БЧК и другата седмица ще се разпределят, добави той.

Певицата Люси Дяковска също прикани хората да се ваксинират. Тя показа, че към този момент си е сложила трета бустерна доза, а фактът, че е имунизирана, ѝ оказва помощ доста при честите пътувания до Германия, където работи.

Според нея зелените документи са въведени у нас със забавяне и това ненапълно е попречило на хората да осмислят навременно обстановката. Тя прикани на обществото на се показват по-убедителни причини в поддръжка на имунизацията.

Джелал Фаик, гл. секретар на Мюсюлманското вероизповедание в България съобщи, че още от началото на акцията са подкрепили ваксинирането против COVID-19 у нас. Той подсети, че имунизации в България се вършат от повече от век и имаме история в тази област.

Борис Линков, играч по лека атлетика, бронзов медалист от Европейското състезание в Талин съобщи, че е имунизиран още от март месец и в никакъв случай не е изпитвал несъгласия по въпроса, тъй като по този начин се усеща по-защитен.

Психологът Ани Владимирова означи, че антиваксърството е взело превес с помощта на обществените мрежи, в които непрестанно се популяризират погрешни данни и подправени вести. Тя добави, че сходни заявки, в които има и посланието " Ти си супер презрян ", вървят и по национални малките екрани и гледаеми шоу стратегии.

Политологът Първан Симеонов съобщи на собствен ред, че в гетата културата на предварителна защита на процедура е изключена. " Ние търсихме акцент върху имунизацията на възрастните, които по този начин и по този начин се имунизират, тъй като са наплашени. А може би трябваше да търсим имунизация на дейните възрасти, които и в този момент " разнасят " вируса ". Нужен е някакъв политически консенсус " на върха ". Защото е директна заплахата България да се трансформира в " гето ". Участвам в един теоретичен план, който подчертава върху обществено-политическите въздействия на коронавирус. Наистина би трябвало да бъде подчертавана сигурността на имунизирането. Защото се чуват какви ли не аргументи да не се реализира тя ", означи Първан Симеонов.

Александър Христов, информационен специалист прикани да се направи разбор на групите, които отхвърлят да се имунизират, с цел да се работи с всеки един от страховете им посредством вярно определени послания.

От Арменската апостолическа православна черква обявиха, че се пробват да убедят от ден на ден и повече хора да се имунизират. Отправиха апел към всички съграждани и представители на арменската общественост да се имунизират.

Според социолога Андрей Райчев българинът не се имунизира от боязън, а не от липса на цивилизованост. Затова би трябвало да се дават съответни образци.

Психиатърът Цветеслава Гълъбова регистрира, че в болничното заведение, която управлява, са имунизирани съвсем всички членове на личния състав. Повечето от тях са се имунизирали след преболедуване още през лятото преди да бъде въведен зеленият документ. Тя си изяснява високото равнище на имунизация в болничното заведение с множеството диалози, които сътрудниците ѝ лекари са провели с останалия личен състав и с пациентите, които са показали интерес.

Проф. Ивайло Търнев, невролог, учител в МУ-София и Нов български университет и представител на Мрежата на здравните посредници посочи, че опитът му демонстрира, че нежеланието за имунизиране не е единствено измежду необразованото население у нас, а обгръща всички пластове на обществото. Според него аргументите за това се крият в недоверието на обществото към медиците. Противоречивите послания, които насочат лекарите разколебават мощно хората, по тази причина е належащо по проблема да се произнасят единствено медиците-специалисти в тази област.

Той обърна особено внимание на смисъла на здравната медиация и поздрави особено сътрудниците си, които съумяват да убедят хората от своята общественост да се имунизират.

Към апела за имунизация се причислиха още артистът Красимир Радков, някогашният футболист и треньор по футбол Пламен Марков, както и някогашните национални състездателки по художествена гимнастика Невяна Владинова и Катрин Тасева.

След съвещанието на публичния съвет Кацаров призна пред публицисти, че сигурно кабинетът и здравното министерство имат пропуски по отношение на преодоляването на пандемията. На този декор идващите му думи прозвучаха необичайно: " Въпреки това здравната система се оправя добре. Смятам, че противоепидемичните ограничения бяха верни и приложени по верния способ в страната, тъй че да не се стигне до сериозна обстановка ".

Той съобщи, че 1,3 млн. ваксини са закупени през април, само че в този момент чак били плащани. " Общественият съвет ни сподели - бъдете упорити, продължавайте по този начин и никога не се отхвърляйте от зелените документи ", съобщи Кацаров.

Според него концепцията на повторното имунизиране след 6 месеца е да се затвърди към този момент основания имунитет от първата имунизация. Кацаров съобщи, че в идващите дни ще стане ясно дали хората с антитела ще имат зелен документ.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР