След като видя как работи Пирогов, премиерът Бойко Борисов тръгна

...
След като видя как работи Пирогов, премиерът Бойко Борисов тръгна
Коментари Харесай

Ние работим, други вдигат юмруци

След като видя по какъв начин работи " Пирогов ", министър председателят Бойко Борисов потегли на обиколка из страната, с цел да покаже по какъв начин е издигната автомагистралата до Сърбия - " Европа ". Заедно с него в джипа бяха здравният министър Костадин Ангелов и шефът на " Пирогов " Асен Балтов, а гид в обиколката им бе районният министър Петя Аврамова.

Борисов разясни, че близо 1000 са оздравелите, а Ангелов на собствен ред съобщи, че за една седмица са излекувани близо 5000 индивида.

Премиерът посочи, че до момента в който тече пандемията у нас не стопира да се строи и сподели на двамата шумящата маркировка.

" Затова сте ми толкоз значими. Да лекуваме и здравите да се връщат на работа ", сподели той и разясни, че дългата карантина работи зле на душeвността на хората. " Много разгадавам на лекарите ", сподели той.

По думите му страната не би трябвало да стопира и да се движи. Убеден е, че първи ще излезем от рецесията. Според него нашата нация не се ръководи със заповеди и прикани хората да бъдат виновни и да съблюдават отдалеченост.

Костадин Ангелов пък разясни, че има страни, които имат по-строги ограничения, само че са с повече заболели. Борисов разясни, че 70 млн. лв. на месец отиват за лекарите на първа линия да получават по 1000 лв. към заплатите. Напомни, че 15 млн. лв. били заделени за проби, а 50 млн. лв. за лечебните заведения.

" Ако юли или август бях почнал да разтварям лечебни заведения, нали знаеш какво щяха да приказват ", сподели министър председателят. И поръча на Ангелов и Балтов да се приготвят за тежките случаи. Накрая съобщи, че не инспектирал автомагистралата, а просто му било " драго " да кара по нея, тъй като до неотдавна тук било единствено поляни.

Малко по-късно написа във Фейсбиук, че храта, които са се излекували от ковид, би трябвало да се връщат на работа. " Няма да затваряме страната, няма да има цялостна карантина. Икономиката и строителството би трябвало да вървят, с цел да излезем бързо от кризата`,каза той и разясни, че образец за свършена работа по време на пандемията е новият сектор на автомагистралата " Европа ".

" От Мюнхен като тръгнеш до Варна и Бургас, до Истанбул и Солун няма да има светофар. Ей това сме създали ние ", сподели Борисов. Поясни, че има инсталирани защитни стени за птичките. " Пазим врабчетата, спасихме и кокичетата ", сподели той и даде да се разбере, че са изпълнили всички претенции на еколозите и археолозите, поставили са и паркинги с " дръвченца ". А за Нова година, който желае може да върви до Белград или къде другаде си изиска.

Балтов пък разясни, че това ще усъвършенства връзката, а колите за спешна помощ ще стигат по-бързо до столицата. На собствен ред министър председателят подсети, че страната в този момент взима два медицински хеликоптера. 

" Надявам се, че българите получават визия, до момента в който някой подвигаха юмруци и митинги, ние с какво се занимавахме. Ползата от кое е по-голяма, народът ще реши ", приключи министър председателят, явно визирайки президента Румен Радев и непрекъснатите му рецензии против властта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР