След като в края на миналата година актьорът, познат преди

...
След като в края на миналата година актьорът, познат преди
Коментари Харесай

Елиът Пейдж – първият транс мъж на корицата на Time

След като в края на предходната година артистът, прочут преди като Елън Пейдж, написа в прочувствен пост в Инстаграм, че е сменил половата си еднаквост и моли да се обръщат към него с местоименията „ той “ или неутралното „ те “, за първи път приказва намерено за своя нелек път на смяната в изявление за Time. Елиът е първият транс мъж, който се появява на корица на списанието.

Още при започване на материала той се връща към детството си, когато, израствайки в Халифакс, Нова Скотия, и „ криейки се “ в собствен утопичен свят, не спирал да си показва, че е момче. Затова бил и извънредно благополучен, когато на 9 години му подстригали косата. Радост, която не траяла доста дълго, тъй като малко по-късно получил роля в канадския сериал Pit Pony, поради което още веднъж се наложило да си пусне дълга коса. Компромис, който тогава едно 10-годишно дете трябвало да направи, тъй като всички очаквали да наподобява по избран метод.

По-късно, когато Пейдж е на 21 и получава изключителна известност след ролята в „ Джуно “, за която получава номинации за „ Оскар “ и БАФТА, продължава да се бори със напрежението и с това, че светът го възприема по метод, по който той не се усеща себе си. Появите на аления килим, упованията да бъде мекушав и секси, в допълнение потискат Пейдж. „ Дълго време даже не можех да погледна своя фотография “, признава той. Отказва да гледа и личните си филми, изключително тези, в които играе по-женствени функции. Преминава през изтощителни интервали на безпокойствие, паник офанзиви и депресивни положения и даже обмисля да се откаже от актьорската специалност.

През 2014 година Елиът най-сетне се взема решение да признае, че е гей и в прочувствена тирада на конференция за правата на индивида, споделя, че е част от промишленост, която слага разрушителни стандарти върху актьорите и феновете. „ Има необятно публикувани стандарти за мъжествеността и женствеността, които дефинират по какъв начин всички ние би трябвало да действаме, да се обличаме и приказваме. И те не оказват помощ на никого “, декларира Пейдж.

Тогава артистът най-сетне заменя роклите с мъжки костюми и намира любовта, женейки се за хореографката Ема Портнър през 2018 година Освен това си позволява повече независимост в кариерата, продуцирайки свои лични ЛГТБИ филми, само че като че ли има още нещо, което не е както би трябвало. „ Разликата в това по какъв начин се усещах, преди да призная, че съм гей, и по-късно, беше голяма. Но дали дискомфортът в тялото ми изчезна? Не, не и не. “
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от @elliotpage

Миналата година, ненапълно повлиян от изолацията, Елиът най-сетне стартира да обмисля своята промяна, да осъзнае, че желае да смени пола си и най-сетне да си позвoли да бъде това, което е. Не по-малко сложен интервал, през който обаче ще би трябвало да премине самичък, тъй като с Ема се разделят предишното лято и публично се развеждат при започване на 2021-а. Затова пък получава поддръжка от своята майка, която споделя: „ Толкова се гордея със сина си “ малко преди изявлението, което той дава за Time. „ Тя желае да бъда това, което съм и ме поддържа напълно “, споделя Пейдж. „ Това е удостоверение за това по какъв начин хората в действителност се трансформират. “

Той признава, че сега се възвръща от интервенция за унищожаване на гръдната тъкан. Нещо, което най-сетне му разрешава да види в огледалото същинската си същина и най-сетне да се усеща добре в тялото си.

Голяма част от изявлението е отдадена на мястото на транс хората в обществото, стандартите, с които към момента се сблъскват и насилието и експанзията, на която не престават да бъдат подлагани, точно поради своята различност. Затова без значение какъв брой обич или ненавист ще провокират неговите дейности, Елиът желае да въодушевява и да се бори за тъждество. „ Аз имам привилегията да разполагам с запаси, с цел да мина през всичко това и да бъда там, където съм през днешния ден - споделя Пейдж. - И желая да употребявам тази платформа, с цел да оказа помощ по методите, по които мога. “

Корицата за Time е снимана от фотографа Уин Нийли, който също е трансджендър, той я разгласява в Инстаграм, определяйки я като сбъдната фантазия. " Толкова се гордея с Елиът и съм толкоз признателен на всички, които рискуваха всичко, с цел да се случи този миг. " Пейдж пък написа в своя профил: „ С надълбоко почитание към тези, които са били преди мен, признателност за тези, които са ме подкрепили и със угриженост за поколението транс младежи, които всички би трябвало да защитим, апелирам, присъединете се към мен и отречете антитранс законодателството, омразата и дискриминирането във всичките им форми. "

 
Едно момиче, родено като момче, в света на модата

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР