След като се ваксинира пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов

...
След като се ваксинира пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов
Коментари Харесай

Ангелов обясни защо ваксините бяха транспортирани с бус за колбаси

След като се имунизира пред публицисти здравният министър Костадин Ангелов бе запитан и за какво имунизациите бяха транспортирани с бус на компанията за салами " Леки ":

" Видях какво става в обществените мрежи. За мен търсенето на акцент в тази посока не е задоволително, тъй като България не е единствената страна, където се случва превозване с частни логистични компании ", поде той и даде образци за изказванието си:

" В Съединени американски щати частна компания, профилирана в превоза на храни и по-специално в превоза на риба звук, оказва помощ на държавното управление. В Каната пък частна логистична компания, която транспортира сладолед, оказва помощ за имунизациите ", сподели той.

" Очаквам протегнатата ръка и на други български производители, които да оказват помощ в реализирането на логистиката такава, каквато е неопбходима и за в бъдеще, с цел да може да се оправим сполучливо в битката против К-19 ", съобщи Ангелов.

" В контракта, който имаме с компанията снабдител, имунизацията трябваше да пристигна с техни логистични камиони. Изключение прави тази първа доставка, която е алегорична, която пристигна с един единствен камион и то в една точка ", добави той.

" Ние поехме ангажимент, че имунизацията ще стигне до всички РЗИ-та в страната, трябваше бързо да създадем логистика това да се случи. Обърнахме се към логистични компании за помощ и през вчерашния ден тази компания пожела да помогне ", сподели той.

" Тя подсигурява естествен температурен режим, който да бъде проследен през целия път. В бусовете има термограф. Този режим въпреки всичко на имунизиране не беше нужен, тъй като имунизациите бяха в чанти със изсъхнал лед, който обезпечава нужната температура на преместване. Освен това, тези ваксини се поставят в хладилници с естествен температурен режим от 2 до 8 градуса ", съобщи Ангелов.

" Хладилниците от -70 градуса ще употребяват при последващи доставки ", акцентира здравният министър.

„ Считам, че не опаковката е значима, а наличието. За нас беше извънредно значимо да осъществим обещанието си да осигурим ваксина до всички РЗИ в страната. Хуморът в тази обстановка смятам за неудобен – международна пандемия е, рецесия е и всяка една помощ е потребна ", сподели той.

По думите му не е належащо да се прави бърз тест преди слагането на имунизацията. „ Прави се клиничен обзор и лекарят, който слага имунизацията, преценя дали пациентът е кадърен за нея “, съобщи Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР