След като се отметна от заявеното намерение да напусне и

...
След като се отметна от заявеното намерение да напусне и
Коментари Харесай

Нинова започна чистката по места от Варна

След като се отметна от декларираното желание да напусне и остана на лидерския пост, ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова продължава да разчиства соцпартията от неуместни. Чистката в левицата, която стартира преди към месец с махането на съперника й за поста Валери Жаблянов от аленото управление и вкарването на още доближени до Нинова в Изпълнителното бюро, продължи с отстраняването на Борислав Гуцанов. Той от години е закрепостен началник на градската организация във Варна.

Нинова дефинира взетото решение като нелеко. " Изпълнителното бюро смъкна политическото си доверие от Борислав Гуцанов като ръководител. Търсим обединяване, което може да бъде реализирано от един нов човек, който не е зает със остарели борби, наслагвани от години ", аргументира решението Нинова след края на изнесеното съвещание на ИБ във Варна. От няколко седмици аленото управление организира сходни съвещания из разнообразни градове на страната, като главната цел е стягането на партийните редици преди локалните избори през октомври.

Нинова означи, че казусът в  морския град с " противоборството и разнообразни игри на хора не е от през вчерашния ден " и по тази причина са нужни промени. Тя счита, че градската организация няма да пострада от махането на Борислав Гуцанов. Нинова се надявала той да остане в редиците на Българска социалистическа партия и да продължи да работи за партията. Другата причина за разжалването на Гуцанов е, че социалистите във Варна не всеки път работели като " съпротива на ГЕРБ ", както и представянето на последните локални избори, когато партията завоюва единствено 5 общински съветници.

Гуцанов не отговори на мобилния си телефон, потърсен за коментар от " Сега ". 

До провеждането на конференция през септември градската организация във Варна ще оглави общинският консултант Христо Боев. " Мотивацията ми е да намерим първо едно вътрешно обединяване, да можем да върнем хората, които по някакъв метод са разочаровани от нас във времето, с цел да можем с цялостно съображение да се борим за доверието на варненци ", разяснява той.

Поредната рецесия с отстраняването на висши функционери в средите на левицата се разиграва единствено три месеца преди локалните избори. Според социалисти се чака Нинова и доминираното от нея алено управление да снеме доверие и от други основни социалисти. Лидерът на пловдивската организация Георги Гергов да вземем за пример е отдавнашен конкурент на Нинова и бе един от малцината, които намерено желаеха оставката й след загубата на евровота през май. Тя пък остро разкритикува договорката, при която държавното управление даде на общината във Варна 43 млн. лева, с цел да откупи терен в центъра на града, благосъстоятелност на Гергов. Нинова даже обвърза договорката за " дупката " с офанзивата на видни нейни съперници против тогавашното управление на вестник " Дума ", което бе назначено от нея. 

Самият Борислав Гуцанов, който е и член на Националния съвет, пък изненадващо попадна в пренаредената от пленума евролиста на Българска социалистическа партия, в която бяха номинирани и Сергей Станишев, Валери Жаблянов и други

 

АНКЕТА

Корнелия Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия започва акция за допитване към локалните поданици за проблемите и значимите въпроси в тяхната община. Целта на анкетата е социалистите да чуят какво мислят хората по основни въпроси и Българска социалистическа партия да им предложи решения. Инициативата стартира от Варна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР