След като съдът веднъж вече пусна на свобода 26-годишния Г.Г.,

...
След като съдът веднъж вече пусна на свобода 26-годишния Г.Г.,
Коментари Харесай

Докога данъкоплатците ще издържат магистрати и полицаи, които не си вършат работата?

След като съдът един път към този момент пусна на независимост 26-годишния Г.Г., който е упрекнат за бруталното нахлуване над 18-годишно момиче, при което извънредно брутално е нарязал тялото ѝ макетен нож, счупил носа ѝ и остригал косата ѝ, през вчерашния ден полицията в Стара Загора още веднъж го арестува.

„ След дъжд качулка “. Или по-точно казано, наказателните органи в България се задействаха чак след необятния публичен отзив и надигналото се единомислещо отвращение измежду българските жители, които са откровено отвратени, както от самото действие, по този начин и от реакцията на тези органи. Пред правосъдните покои в над 40 разнообразни градове на страната през днешния ден ще се организира Национално шествие в поддръжка на измъчваното момиче.

Трябва да отбележим, че главните отговорни за недоволството на хората, за следващ път са цяла върволяк от скъпо платени държавни служители, които освен не са си свършили работата, само че и са подценили случая. Защото не става дума за неточност единствено на един арбитър или на един служител на реда.

Първо отговорна е полицията, която не си е свършила работата и даже не си е направила труда да добави случая в бюлетина си.

Второ, идва ред на следващата сбъркана частица във веригата. Вина носи и лекарят, който е открил, че 400 шева, голям брой порезни рани, и строшен съставляват лека телесна щета. На всичкото от горната страна липсва експертизата, очевидно лекарят е нямал кураж да я показа.

Следва прокуратурата, която скалъпва едно извънредно неспособно обвиняване.

Накрая съдията, която без да следва правилото на вътрешното си разбиране и без да си помръдне мозъчните гънки го пуска, в случай, че преди този момент различен неин сътрудник, още веднъж за принуждение и побоища, е постановил на обвинения пробация. Тоест този човек очевидно е рецидивист по смисъла на закона. Самото определение на съда, с което е анулирано задържането на обвинения, не е оповестено.

Държавните служители, които назовават себе си гордо магистрати и служители на реда, получават хиляди левове месечно от джоба на елементарния поданик. В подмяна той би трябвало да търпи всичката тази несръчност и безхаберие и даже, както се оказва, може да бъде нарязан на части без последици. Остава само да се питаме „ Докога? “, тъй като насилието, изключително против дами, е всекидневие по нашите ширини.

България беше наказана от Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, че не е защитила жертва на принуждение в различен сходен случай. Ставаше дума за 15-годишно момиче, пребито от приятеля си, чийто случай е дипломиран от обвиняването като лека телесна щета – закононарушение, което се проверява единствено по тъжба на потърпевшия.

Случаят на обезобразената 18-годишна жена идва на фона на статистика на неправителствени организации, че една на всеки три дами в България е претърпяла принуждение. Официална статистика няма, напомня „ Свободна Европа “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР