След като прокуратурата разпространи 13 файла с документи от досъдебното

...
След като прокуратурата разпространи 13 файла с документи от досъдебното
Коментари Харесай

”Доказателства Лийк” предизвика буря от коментари в социалните мрежи

След като прокуратурата популяризира 13 файла с документи от досъдебното произвеждане за приключването на данни от Национална агенция за приходите в обществените мрежи се появиха голям брой мнения. В множеството обаче липсва обичайни жлъч към следващия гаф. В опита си да извадят очите на ”хакерите ” прокуратурата популяризира персонални данни, което кара мнозина да се чудят допустимо ли е въобще това да се случва.
След обявата на прократурата за Фрог тематиката разясниха юрист Любен Казанлиев, бранителят на Кристиян Бойков, както и адв. Николай Хаджигенов. Публикувахме още и какво мислят за случилото се анализаторът Илиян Василев и PR експертът Весислава Танчева,ГД " БОЕЦ ", както и непосредствено забъркания Атанас Чобанов от Биволъ.

Вижте още няколко коментара от Facebook и Туитър.

Правна полуда:

България: Държавата, в която Нова телевизия популяризира линка с хака на Национална агенция за приходите,
а прокуратурата популяризира линка с персоналните данни на съвсем всички прокурори и следователи.

Журналистът Стоян Тончев:

Съдия подаде оставка поради корупцията и несправедливостта в правосъдната система.
Висши чиновници на военно разузнаване подават оставки.

В Сливенско и Ямболско се организират митинги против избиването на свине.

В село Крушаре протестиращите затвориха пътя.

Тридесет кметове с обща декларация отхвърлят в техните села да бъдат избивани свинете, подкрепени от общинския кмет на Пазарджик.

Прокуратурата разгласява ЕГН-та.

Мониторингът над България се резервира, а страната ни няма да влезе в Шенген, до момента в който се ръководи от Мафията.

На фона на рецесиите в страната, министър председателят ни се занимава с ръкостискания и всеки ден ни приказва за F-16 и за някакъв стопански напредък, който единствено той вижда.
Време е за цялостна смяна! Всяка една конструкция в страната би трябвало да бъде прочистена, като се стартира от прогнилата Съдебна власт.

Относно корупцията в правосъдната система, персонално аз съм бил очевидец по какъв начин притиснати и корумпирани съдии, които на две инстанции осъждат почтени хора.
Без здрава правосъдна система, без основополагащо и водещо да бъде върховенството на закона, в никакъв случай няма да има правдивост.

Висш съдебен съвет и ИВСС са за разформироване. Нужни са законодателни промени в Закон за съдебната власт и да бъдат отстранени политическите елемени в правосъдната власт. Необходими са и промени в главния ни закон - Конституцията на Република България.
Не бъде ли оздравена правосъдната система, промени и промени в други посоки са безпредметни.

Правителството също би трябвало да подаде оставка. Повече от ясно е, към този момент и в целия свят след теча на данни от Национална агенция за приходите, че е некомпетентно да ръководи страната и създава само кавги и публично напражение.

И да вземат да си отдръпват кандидатурата за основен прокурор. Един ден все ще влеязат в пандиза, няма нищо ужасно. И там е за хора.

Вени Марковски:

Уважаеми хора,
Прокуратурата наподобява не си е взела поука от случая с " детеубийците ", който завърши с оправдателна присъда за оповестените за нарушители от тогавашния министър на вътрешните работи Цветанов.

Днес са пуснали* редица обстоятелства от следствието към кражбата на данни от Национална агенция за приходите. Било с позволение на наблюдаващия прокурор.

Навремето и Цветанов по този начин чете СРС-та от трибуната на Парламента, " с позволение ".
И на процедура сложи завършек на естествения живот на трима лекари.

Наталия Сотирова:

Чета частите от доказателствения материал, събрани в хода на следствието и оповестени през днешния ден от Специализираната прокуратура. Става все по-интересно...

1. Камерите, които са били конфигурирани в пространствата на компанията и тон ли са записвали? Питам, тъй като в този доказателствен материал се цитират и диалозите сред хората...
2. Ако камерите не са записвали тон, то от кое място прокурорите имат тези диалози? Да не би да са от СРС-та?...
3. Ако диалозите са от подслушване на телефоните по кое време тъкмо е обещано позволение за това подслушване, по каква причина и от кого?
4. Ако е правилно, че хората са желали държавното управление да падне (пак от диалог по телефон), това нарушители ли ги прави, в случай, че в България над 70% от хората желаят същото?
5. С какво е застрашена националната сигурност, в случай че Борисов не е министър председател? Мисля, че дори това ще е позитивно както за страната, по този начин и за нацията.

*****

Прокуратурата преигра доста крепко с това разпространение по медиите и в формалната си интернет страница на доказателствен материал, събран в хода на следствието. Работата на прокуратурата е да изготви обвинителен акт и да го вкара в съда, а не да цъфти по медиите и да търси схващане от обществото. Последното е доста детско като държание...

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР