След като пенсиите, отпуснати до края на миналата година бяха

...
След като пенсиите, отпуснати до края на миналата година бяха
Коментари Харесай

Вече са по-високи и наследствените пенсии

След като пенсиите, отпуснати до края на предходната година бяха увеличени с 10 % от първи юли, към този момент са по-високи и наследствените пенсии.

След нарастването от месец юли с 10% на главните размери на трудовите пенсии, отпуснати до края на предходната година, нарастват и наследствените пенсии, защото персоналната на умрелия също се усилва с 10%, обясни Любомира Язаджиева - шеф на Дирекция " Пенсии " в Националния застрахователен институт:

" Законодателят планува, че се усилва с 10 на 100 персоналната трудова пенсия на умрялото лице, от която се дефинират по-късно наследствените пенсии.  И към наследствената по този начин формирана пенсия на всеки правоприемник се включва сумата от 60 лв. и, надлежно, в случай че е била изплащана на този правоприемник обезщетителна самостоятелна разлика, и тя се включва в размера на наследствената пенсия ".

 istock istock
Към размерите на наследствените пенсии, отпуснати в интервала 1 януари - 30 юни тази година, за всеки правоприемник се прибавят и изплащаните коронавирус добавки от 60 лв..

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаКой има право на наследствена пенсияДвойно повече заплащат хората да купят стаж за пенсия правоприемник умрял Национален осигурителен институт наследствена пенсия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР