Анасуя Сенгупта, изпълнителката на главната роля във филма Безсрамните“ на

...
Анасуя Сенгупта, изпълнителката на главната роля във филма Безсрамните“ на
Коментари Харесай

Безсрамните на Константин Божанов с награда в Кан

Анасуя Сенгупта, изпълнителката на основната роля във кино лентата „ Безсрамните “ на Константин Божанов, получи премията за най-хубава актриса в секцията „ Особен взор “.

Филмът е копродуция от 5 страни – Швейцария, България, Франция, Тайван и Индия, като от българска страна копродуцент е „ Класфилм “. Освен режисьора, в креативния състав изпъква и композиторът Петър Дундаков.

Макар да не живее в България от 1990 година и да е представян като като българо-американски режисьор, Константин Божанов сподели в изявление, че като национална принадлежност постоянно ще бъда българин. „ Връзката си с България не слагам под въпрос “ - повтори той.

В момента и освен поради триумфа си в Кан, той е един от най-хубавите български режисьори от своето потомство. „ Аве “ (2011) беше подбран в „ Седмица на рецензията “, а с „ И след това светлина “ (2017) точно Божанов откри за огромното кино ексцентричния ирландски артист Бари Кеоган, спряган в този момент за Наградата за мъжка роля (за избухливата си игра в „ Птица “).

Анасуя Сенгупта не е професионална актриса, а художник-постановчик в киното и е била извънредно сюрпризирана от поканата. Тя прави удивително реален и разтърсващ с трагизма си облик на продажница, която се бори за достолепието и живота си в рискови обстановки. Филмът беше признат топло от рецензия и публицисти и се надяваме да го забележим в България.

„ Мисията на „ Особен взор “ е да слави откривателското кино и да разкрива нови трендове, нови пътища и нови страни. “ – се споделя в официалното съобщение за премиите. В селекцията 2024 бяха показани 18 кино лентата, 8 от които дебюти. Председател на журито е световноизвестният канадски артист и режисьор Ксавие Долан. Наградата „ Особен взор “ бе присъдена на китайския филм „ Черно куче “ на Гуан Ху.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР