След като години наред се лансираше една и съща хипотеза

...
След като години наред се лансираше една и съща хипотеза
Коментари Харесай

Животът на Земята се е зародил от дъното на океана

След като години наред се лансираше една и съща догадка за зараждането на живота на Земята, осемдесет години след господстването ѝ, учените оферират напълно нова догадка.

Доскоро се смяташе, че животът на планетата ни се е зародил в някакъв примитивен бульон, който е съдържал органични молекули. С помощта на еволюцията и първите кафези, които се пръкнали от шупването на органичните субстанции, се получила сила.

Тази версия се е считала съвсем век за малко евентуална и все пак, защото е единствена, е била одобрявана от всички за чиста монета.

Днес английски учени са стигнали до извода, че това освен че е малко евентуално, а е безспорна нелепост. Според учените животът на Земята за пръв път се е появил от газове.

Първата сила за първия живот на Земята е била получена от химическа реакция от хидротермални източници, които са се намирали на дъното на океана.

На 8 юни пък светът отбелязва международния ден на Океана, на който на процедура изискуем живота.

В отбрана на тази догадка приказва фактът, че актуалните живи кафези имат същия размер на протонния градиент и същата ориентировка, каквито имат и неорганичните мехурчета от дълбоководни източници.

 Животът на Земята

Най-важното в тази доктрина е, че тя запълва значимо бяло леке в предходната догадка – тотално неявяване на външна сила, която е послужила като подтик за основаването на първите кафези.

В качеството на такава сила учените оферират да бъде обсъждан хемиосмосът. Ранните кафези първоначално са употребявали силата на химическата реакция. След това те почнали да създават своя лична, което на процедура е зараждането на живота.

Теорията на бульона е била препоръчана през 1929 година от професор Холдейн в монография за произхода на живота на Земята. Той твърдял, че ултравиолетовите лъчи преобразували метана, амоняка и водата в първите органични съединения в океаните.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР