След като Европейската централна банка (ЕЦБ) поддържаше базовия лихвен процент

...
След като Европейската централна банка (ЕЦБ) поддържаше базовия лихвен процент
Коментари Харесай

TBI bank с водеща за пазара лихва по депозити до 3%

След като Европейската централна банка (ЕЦБ) поддържаше базовия лихвен % под нулевата граница в продължение на съвсем десетилетие, доста банки поетапно стопираха да оферират лихви по депозити и даже започнаха да начисляват свързани със спестяванията на клиентите си такси. Тази обстановка, дружно с растящата инфлация, накара българите да потърсят по-ефикасни способи да защитят спестяванията си, вместо да ги оставят да „ спят “ в обслужващтата ги банка. Въпреки че ЕЦБ неотдавна промени своята парична политика и стартира поетапно да усилва базовия лихвен %, множеството локални банки към момента не отразяват това в лихвените проценти по спестовните артикули, които оферират на клиентите си.

Обратно на този метод, фокусираната върху клиентите tbi bank изпреварва предстоящото развиване на локалния пазар като непрестанно основава нови благоприятни условия, стремейки се да бъде най-предпочитаното място за спестяванията на българите. Ето за какво банката актуализира депозитните си оферти с водещи за пазара лихви, достигащи 3%. Освен това tbi вкара нов кратковременен депозит със период от 5 месеца и с промоционална рента от 1,5%, годна до края на годината. Продуктът е ориентиран към нови клиенти, с по-кратък пестелив небосвод.
-->
Портфолиото на банката към този момент включва депозити със срочност сред 1 и 60 месеца, без такси за разкриване, поддържане и изтегляне на падеж и без риск за клиентите, защото всички депозити са обезпечени до 196 хиляди лв. или техния еквивалент в задгранична валута. Допълнителни преимущества на депозитните артикули на tbi са опцията за довнасяне към в началото подадената сума и опцията за предварително преустановяване на депозита без такси и неустойки.

„ Нашият фокус постоянно е бил да предоставяме на нашите клиенти решения, които дават отговор на техните финансови потребности. Ето за какво в тези предизвикателни времена сме тук, с цел да мотивираме клиентите да икономисват, като предлагаме предвидима възвръщаемост от спестяванията им както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект “, споделя Лукас Турса, изпълнителен шеф на tbi bank. „ През 2022 година видяхме доста нарастване в търсенето на краткосрочни депозити, ето за какво нашата нова оферта е тук, с цел да отговори на тази наклонност и да даде на клиентите нужните еластичност и успокоение. “

Само преди няколко месеца tbi разгласи поддръжката си и за бизнес клиенти си като бе една от първите банки в България отменила таксата за предпазване на наличия по разплащателни сметки за корпоративни клиенти, без значение от сумите, държани в банката. Банката е и една от дребното на пазара, която предлага атрактивни лихви по депозити за бизнеса в лв., евро и щатски долари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР