След като депутатите от 46-ото Народно събрание се заклеха на

...
След като депутатите от 46-ото Народно събрание се заклеха на
Коментари Харесай

Ще излъчи ли 46-ото Народно събрание кабинет?

След като депутатите от 46-ото Народно заседание се заклеха на 21 юли и започнаха работа, остава въпросът ще може ли този парламент да излъчи държавно управление.

Още преди първото съвещание на Народно събрание водачът на „ ИТН “, партията с най-вече депутати, предложи проектокабинет с министър председател Николай Василев. След отрицателен отзив обаче отдръпна предлагането.

Минаха и консултациите при президента с парламентарно показаните партии, както и част от диалозите на Има Такъв Народ с другите политически обединения в Народното събрание за поддръжка за кабинет (няма да се съветват с ГЕРБ).

„ Има позитивно развиване в държанието на „ ИТН “. Когато влизаш от една сфера на активност, в която си доста сполучлив – шоубизнеса, в друга сфера на активност – политиката, би трябвало да си доста сериозен. Трябва да ти е ясно, че няма да си сполучлив, в случай че не използваш различен инструментариум и огромен екип хора “, разяснява в предаването „ Тази неделя “ политологът Димитър Аврамов.

Според нега за Има Такъв Народ е значимо да схванат, че в политиката „ коалиция “ и „ цели “ са положителни думи и съставянето на нещо общо, а освен наше, е положително.

„ Не може да очакваш поддръжка от хората, в случай че не кажеш желаеме да дадете ваши министри. Когато някой застане с лицето си, той носи политическа отговорност “, счита полотолгът.

И съгласно социолога Кольо Колев „ коалиция “ не е мръсна дума и Има Такъв Народ би трябвало да води договаряния за държавно управление с съдружни сътрудници.

„ Коалиционните сътрудници ти подсигуряват опцията да имаш устойчиво ръководство и да можеш да планираш за напред. Надявам се, че зад тази решителност и проява на мощ текат и различен тип договаряния, а точно за действително съдружно ръководство “, разгласи социологът.

По думите му без коалиция няма да има продължително ръководство на Има Такъв Народ.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР