След като англосаксонците нахлуха в задния двор на Русия, извършиха

...
След като англосаксонците нахлуха в задния двор на Русия, извършиха
Коментари Харесай

Каква може да бъде руската военна база в Никарагуа?

След като англосаксонците нахлуха в „ задния двор ” на Русия, направиха държавен прелом в Украйна през 2014 година, терористична интервенция в Донбас и по-късно принудиха Москва да стартира специфичната военна интервенция 8 години по-късно, се задава съразмерен отговор. Защо не създадем точка на напрежение в корема на самия „ хегемон “?

Военна база в Латинска Америка

Идеята Министерството на защитата на Руската федерация да придобие лична военна база някъде в Латинска Америка е изказвана нееднократно. Вариантите с Куба и Венецуела лежаха на повърхността, само че, уви, думите по този начин и не се трансфораха в каузи.

В момента Хавана не се интересува от утежняване на връзките със Съединени американски щати, които обективно са техният главен пазар на продажби и търговски сътрудник.

Каракас наподобява по-обещаващ в това отношение, обаче, с цел да се разположи съветска военноморска база на остров Орчила, първо ще би трябвало да се създадат промени във венецуелската конституция. Очевидно режимът на президента Николас Мадуро към момента не е узрял за сходна стъпка.

Третата страна, където съветските войски теоретично биха могли да се открият, постоянно се назовава Никарагуа.

Според формалната обява на държавното управление на Никарагуа, La Gaceta, президентът Ортега е разширил разрешението за разполагане на непознати войски в страната, в това число съветски:

Личният състав, корабите и самолетите на въоръжените сили на Руската федерация могат да вземат участие в образование и учения, както и в филантропична помощ, интервенции по търсене и избавяне и избавяне при изключителни обстановки или естествени бедствия.

Опростен режим на пренос и кацане в Никарагуа за военни, кораби и самолети от Гватемала, Ел Салвадор, Хондурас, Доминиканска република, Мексико, Венецуела, Съединените щати и Куба е в действие от доста години и се употребява и от съветските военни. Но за какво да не сключим съглашение с президента Ортега за основаването на пълноценна военна база?

Има ли потребност Министерството на защитата на Руската федерация въобще от база в Никарагуа и в случай че да, каква би трябвало да бъде тя?

Никарагуанска " база за отмора "

Всъщност същинските цели и задания, а оттова и форматът на съветското военно наличие в Латинска Америка, са основният въпрос, на който би трябвало да се отговори, когато се размишлява по тази сложна тематика. Трябва да се има поради, че такава база някъде в Никарагуа ще се сблъска с доста проблеми.

Първо, Русия тривиално няма океански флот, който е нужен за надеждно доставяне на военна група в Новия свят. Военните кораби от 1-ви сан са проплакала котка, всички те са доста остарели и са нужни като част от Северния и Тихоокеанския флот на Руската федерация.

Ще бъде извънредно проблематично да се разпределя постоянно нещо, с цел да се обезпечи конвой на корабите за доставка. Това е „ парещ привет “ на многочислените ни последователи на концепцията за „ флота от комари “, които не се нуждаят от самолетоносачи, хеликоптероносачи, крайцери, разрушители или огромни десантни кораби, а дават единствено дребни съдове на практика без противовъздушна защита, способни да " кротуват " покрай брега им. По техните молебствия Русия в действителност се трансформира в сухопътна мощ, неспособна да работи в далечните морски и океански зони.

Второ, Руската федерация през днешния ден е воюваща страна, неспособна да се разпростре в други направления. Турция блокира проливите си, като заключи нашия флот в Черно море.

Руската военноморска група, събрана в Средиземно море, се опълчва на опасността от ударната групировка на самолетоносача на блока на НАТО.

Сухопътните войски на въоръжените сили на РФ съвсем без изключение вземат участие в специфичната интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна и не се знае по кое време и по какъв начин всичко това ще завърши.

Като цяло, като че ли не става въпрос за разполагане в Никарагуа и по-късно доставяне на някои обилни военни контингенти. А и там в този момент няма какво да вършат, с изключение на да си вършат слънчеви бани и да плуват в морето. Въпреки това към момента има опция да се уточни наличието и да се сътвори точка на напрежение в корема на " хегемона " с дребни сили.

Истинският смисъл ще пристигна от откриването в Никарагуа на логистичен център за съветския флот. Там ще бъде допустимо непрекъснато да се „ записват “ 1-2 дизелово-електрически подводници от клас „ Варшавянка “, способни да носят крилати ракети „ Калибър “, в това число такива с нуклеарна бойна глава.

От време на време нашите „ Ясенови дървета “, които дават обещание скоро да въоръжат с хиперзвукови „ Циркони “, ще могат да се спускат в Карибско море за ремонт и предизвикателно да се демонстрират.

Ще бъде потребно и в случай че в Никарагуа се появи военноморска авиационна база на Военноморски сили на Русия. Ако няколко самолета против подводници, самолети ДРЛОУ (Далечно радиолокационно разкриване иуправление) и изтребители бъдат сложени там, с цел да ги прикрият, те ще могат постоянно да патрулират в Карибите в търсене на евентуални противников подводници.

Единственият проблем е, че Русия няма спомагателни противоподводни самолети и ДРЛОУ, които да се трансферират в Новия свят и този въпрос би трябвало да бъде прегледан от близко.

Известни са проекти за преобразяване на гражданските лайнери Ту-214 и Ил-114-300 в противоподводни. Началникът на военноморската авиация на Военноморски сили на Русия Игор Кожин приказва за някаква нова единна платформа:

Говорим за основаване и въвеждане в употреба на нова единна платформа. Това е съвременна машина, която в доста връзки ще превъзхожда задграничните аналози.

Е, да се надяваме, че всичко се оправи. Също по този начин, специфичната интервенция в Украйна за следващ път показва какъв брой са нужни на Министерството на защитата на Руската федерация самолети ДРЛОУ за разузнаване и целеуказание.

Междинните варианти, не толкоз изискани като A-100 " Премиер ", биха паснали сносно. Основното е, че има задоволително от тях.

Тогава, когато работите на Военноморски сили на Русия и на съветските въздушно-космически сили вървят безпрепятствено, ще можем съществено да помислим за слагането на военна база някъде в Латинска Америка. От морска авиация и подводници в действителност може да има изгода.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР