След изследване бе установено, че ДНК на хората от Тибет

...
След изследване бе установено, че ДНК на хората от Тибет
Коментари Харесай

ДНК на тибетците не прилича на човешкото

След проучване бе открито, че ДНК на хората от Тибет мощно се разграничава от ДНК на останалите хора на Земята. Учените, провели проучването, настояват, че тибетците принадлежат към мистериозна група.

Проучването е извършено от научния екип на университета в Бъркли. Към тях са се присъединили и сътрудници от лабораторията за ДНК в Китай. Според тяхното проучване тибетците принадлежат на мистериозната група Хомо сапиенс.

Учените споделят, че откритието им ненапълно изяснява обстоятелството, че тибетците са единствената национална група, която живее обикновено при рискови студове и разводнен въздух.

Размус Нилсен, който е ръководителят на изследването от университета Бъркли, твърди, че ДНК на тибетците се разграничава от това на другите Хомо сапиенс.

 Непал

Американският професор е изследвал гена EPAS-1 и резултатите са посочили, че тибетците не са като останалите хора.

Мистериозната ДНК на тибетците е била изследвана за първи път през 2010 година в Русия, а групата, към която са класифицирани, носи името на професор Денис, който е и направил пръв откритието за другите им гени от тези на другите хора.

Преди Нилсен да изложи своята доктрина, американските учени от университета в Юта съумели да създадат друго сензационно изобретение. Те намерили 10 гена, които разрешават на тибетците да устоят дълго време в среда с разводнен О2 в атмосферата.

 Хималаите

Свръхсилите на хората от Тибет от дълго време изумяват научните среди. Тибетците са единствената група, която може да живее обикновено на огромно надморско ниво, като с лекост се движат по високите върхове на планините.

Според будистките монаси тибетската йога е ключът към издръжливостта им при рисковите студове на Хималаите.

Благодарение на нея монасите настояват, че могат да управляват телесната си температура и да вървят дни наред през снежните стихии. Някои монаси споделят даже, че след йогата получават телепатични качества.

Феноменалните качества на тибетските монаси са изследвани в продължение на години, само че и до през днешния ден не може да се даде разумно пояснение на техните суперсили.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР