След историческата загуба на парламентарните избори Австрийската партия на свободата

...
След историческата загуба на парламентарните избори Австрийската партия на свободата
Коментари Харесай

Все по-вероятно е изключването на Щрахе от Австрийската партия на свободата

След историческата загуба на парламентарните избори Австрийската партия на свободата /АПС/ желае да сложи ново начало. За тази цел ще е належащо да реши каква ще е ориста на остарелия партиен началник Хайнц-Кристиан Щрахе след печално известната "афера Ибиса " и новите съмнения за корист с партийни пари. Утре партийните функционери ще вземат решение този въпрос и към този момент се появиха много признаци, които сочат, че партията ще скъса със остарелия си лидер.

Само няколко дни преди изборите прогнозите предричаха оспорвано второ място сред АПС и Австрийската социалдемократическа партия, само че откакто станаха известни последните съмнения за корист с партийни пари, доверието в партията се срина на вчерашните избори и доближи най-ниската си точка от последните 17 години.

Днес рецензия против Щрахе насочиха провинциалните партийни ръководители, някои от тях ясно показаха предпочитание на следващия ден да се реши изключването му от партията. Очакванията са били, обявиха някои от тях, през днешния ден той самичък да напусне, само че това не се случи.

Разочарование и нападки на фейсбук страницата на Щрахе са поместили през днешния ден доста от някогашните му последователи. В отговор Щрахе подлага на критика своя правоприемник Хофер за отношението му към Народната партия и нежеланието му да го отбрани против обвиняванията.

Все още не е известно дали брачната половинка му Филипа ще се откаже от депутатския мандат. В листата на виенската организация на партията тя заема третото място. Според някои медии Филипа Щрахе към този момент се е отказала, само че сведенията не са доказани.

Необходима е ясна позиция към Щрахе - или да бъде изключен, или двете страни да се помирят, е експертното мнение на Якоб Мориц Еберл от Виенския университет. Среден път не е вероятен и прибавя, че наподобява партията ще скъса със Щрахе. И съгласно политологът Томас Хофер изключването е идно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР