След година на политическа нестабилност и два неуспешни опита за

...
След година на политическа нестабилност и два неуспешни опита за
Коментари Харесай

Петков за коалицията: Време е да загърбим политическото говорене и поставянето на ултиматуми

След година на политическа неустойчивост и два несполучливи опита за сформиране на кабинети сме изправени пред нуждата да работим в комплицирана четворна коалиция. Това беше решението на българските гласоподаватели. Това споделя на персоналната си страница във Facebook министър председателят Кирил Петков, представен от Нова телевизия.

„ По тематиката за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, от една страна имаме Българска социалистическа партия, за които пращането на такава помощ е алена линия, която не могат да си разрешат да прекрачат. От другата страна, имаме Демократична България с алената линия, че България е изправена пред исторически миг и би трябвало непосредствено да изпраща въоръжение в Украйна”, прецизира той.
Петков изяснява и „ къде сме ние”:

- В момента България оказва помощ на над 90 000 украински дами и деца, които са принудени да изоставен своите домове и близки поради Руския агресор;

- В момента България оказва помощ на Украйна с филантропична помощ;

- Българското държавно управление изпрати всички количества каски и жилетки за отбрана на украинското население, свободно налични в нашите запаси;

- От самото начало България е мощен глас за Украйна в Брюксел и пред интернационалния углавен съд в Хага;

И тук сме изправени пред избора дали желаеме в този миг да минем през алените линии на един от двамата съдружни сътрудници.

Едновременно с това, сега има 1 български транспортен съд в съветски ръце, и 1 български транспортен съд – в украински. С български жители на борда. Това са български животи.

- Ако желаеме да проведем сполучливо избавителна интервенция за нашите съграждани, би трябвало да имаме единна позиция.

- Ако желаеме да продължим да оказваме филантропична помощ и да разширяваме своята поддръжка за Украйна, би трябвало да имаме единна позиция и опция за взимане на виновни управнически решения.

- Ако желаеме да дадем непоклатимост на всеки българин в изискванията на рецесия, би трябвало да имаме единна позиция.

Според премиера е време „ да загърбим политическото говорене, време е да спрем да приказваме за червени линии и да слагаме ултиматуми, които употребяват единствено една политическа сила”.

„ Най-големият интерес на България в този миг е да има виновни и координирани дейности на ръководещата коалиция. В максимален интерес за Украйна е да има постоянна България”, безапелационен е министър председателят.

„ Осъзнаваме тежестта на историческия миг, само че от Политическа партия имаме вяра, че би трябвало да взимаме виновните решения даже когато същите са несъвместими с политическия ПР и потребно говоренe. За нас е значимо в тази комплицирана четворна коалиция да бъдем източник на непоклатимост за България, като по едно и също време с това се грижим за живота на нашите съграждани, без значение в кое кътче на света се намират”, написа той.

„ Политическа партия ще продължи да бъде градивният и виновен политически сътрудник. В сегашния миг Политическа партия ще води дейна политика за разговор сред Българска социалистическа партия и Демократична България, с цел да се обединим към единна позиция. Защото съединението прави силата, а не разделението”, приключва Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР