След екстрадицията му от Бахамските острови и първото му явяване

...
След екстрадицията му от Бахамските острови и първото му явяване
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрайд е освободен срещу гаранция от 250 милиона долара

След екстрадицията му от Бахамските острови и първото му явяване във федерален съд в Ню Йорк, създателят на FTX Сам Банкман-Фрайд беше освободен против гаранция от 250 милиона $. Той би трябвало да остане в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния, оповестява Wall Street Journal.     Съдът се е съгласил с гаранцията, тъй като Банкман-Фрайд се съгласи на екстрадация и тъй като счита, че няма риск обвиненият да избяга, както че не съставлява заплаха за обществото.   Ще бъде доста мъчно за обвинения да се укрие, без да бъде разпознат “, сподели арбитър Гейбриъл Горенщайн. „ Той към този момент е толкоз прочут, че би било невероятно да прави каквито и да е финансови транзакции. “   Марк Коен, юрист на Банкман-Фрайд, означи, че някогашният крипто необут ще живее с двамата си родители, чийто дом покрай кампуса на Станфордския университет е оценен на почти 4 милиона $.     Банкман-Фрайд е упрекнат в присъединяване в незаконни действия, съдействали за колапса на крипто борсата. Следващото правосъдно съвещание е планувано за 3 януари.   Американският прокурор Николас Рус назова хипотетичните закононарушения на Банкман-Фрайд „ машинация с епични размери “ и сподели, че счита, че гаранцията от 250 милиона $ е най-голямата до момента.    Доказателствата против Банкман-Фрайд включват показанията на голям брой сътрудници и повече от дузина очевидци от FTX и неговата компания за крипто търговия Alameda Research, както и криптирани текстови известия и десетки хиляди страници финансови документи.   Банкман-Фрайд призна, че е правил неточности, до момента в който ръководи компанията, само че отхвърли да е направил машинация.   Двама от най-близките му сътрудници обаче се признаха за отговорни в няколко закононарушения и сътрудничат на прокурорите.  
 

Каролайн Елисън, някогашният основен изпълнителен шеф на Alameda Research, се призна за отговорна по седем обвинявания, а някогашният основен софтуерен шеф на FTX Гари Уанг по четири обвинявания.
Тяхното съдействие със следователите евентуално ще подкрепи работата на прокурорите против Банкман-Фрайд, упрекнат в машинация на клиенти, кредитори и вложители. Това може също по този начин да усили правната заплаха, пред която са изправени други някогашни чиновници на FTX, които са играли роля в хипотетичната скица, защото прокурорите разполагат със сметки и документи на двете вътрешни лица, на които могат да разчитат при бъдещи процеси.   Според документи, оповестени в четвъртък, Елисън и Уанг са се признали за отговорни за присъединяване в скица за машинация на клиенти на FTX от 2019 година до ноември 2022 година посредством непозволено заграбване на потребителски депозити и заемането им на Alameda. Елисън призна, че е взела участие в скица за машинация на кредиторите на Alameda посредством даване на погрешна информация за нейното финансово положение.   Тя и Уанг се признаха за отговорни и за заблуждение на вложители във FTX.   Прокурорът в Манхатън Деймиън Уилямс сподели във видео изказване в сряда, че следствието на FTX продължава. Той прикани и други лица, които са взели участие в схемите във FTX или Alameda, да излязат с лицата си. „ Търпението ни не е постоянно “, съобщи прокурорът.    WSJ напомня, че Банкман-Фрайд е дарил 40 милиона $ на политически акции и комитети - най-вече на демократи и демократично насочени групи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР