След двойна премиера в София и Панагюрище през октомври, “Танцът

...
След двойна премиера в София и Панагюрище през октомври, “Танцът
Коментари Харесай

„Танцът на пингвините“ - разказ за истинската връзка помежду ни там, където оцеляваш с помощта на непознат

След двойна премиера в София и Панагюрище през октомври, “Танцът на пингвините ” потегля в кината на 6 ноември 2020 година.

Продуциран от българския полярен откривател и началник на всички досегашни 28 български експедиции в Антарктида - проф. Христо Пимпирев, филмът ще може да бъде забелязан освен в София, само че и в страната.

Първите градове, които ще го излъчват, са Варна, Пловдив, Велико Търново и Разград.

Месец преди да бъде оповестена световна пандемия, маестро Спасов потегля с българска експедиция към най-студената точка на Земята, и се завръща оттова безусловно дни преди светът да бъде затворен.

“Танцът на пингвините ” е художествено-документален прочит на Антарктида от огромния български музикант и наблюдава неговото едномесечното пътешестване до такава степен и назад. Заедно, на най-студеното място на Земята, маестро Спасов и Християн Цвятков основават 12 пиеси за дудук и китара, които се трансформират и в първия музикален албум от Ледения континент.

А каква аудитория са в действителност пингвините? “След всяко парче чувахме единствено тихи възгласи ”, майтапи се маестро Спасов.

Режисьор на лентата е Ема Константинова, оператор - Румен Василев, притежател на премията “Златна роза ” за 2020 година в категорията операторско майсторство. Филмът ще придвижи феновете на място, което не принадлежи на хората. Филмът е хубав роман за същинската връзка посред ни там, където оцеляваш благодарение на чужд. И продължаваш напред, макар вятъра.

“Танцът на пингвините ” се посвещава на проф. доктор Лъчезар Цоцорков, който приживе оказва дългогодишна поддръжка на българската антарктическа база и българските антарктически експедиции.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР