Нелегалната лихварска империя на ромския престъпен авторитет Януш Димитров –

...
Нелегалната лихварска империя на ромския престъпен авторитет Януш Димитров –
Коментари Харесай

 Шурей на Киро Японеца купувал гласове срещу опрощаване на дългове

Нелегалната лихварска империя на ромския незаконен престиж Януш Димитров – Оси, е била ударена грубо от профилираната акция на Министерство на вътрешните работи против купения избор, извършена в столичните квартали „ Христо Ботев “ и „ Филиповци “ през седмицата.

 

При интервенцията на Министерство на вътрешните работи в София бяха задържани 26 индивида, като съвсем всички арестувани работят като незаконни лихвари под шапката на мургавия барон Оси, чиято сестра е омъжена за Кирил Киров – Киро Японеца. Самия Киро Японеца и членовете на семейството му обаче не са били част от разрушената скица за пазаруване на гласове.

 

Брокер №1 на купени гласове в България Николай Тошев - Чирпанския изчезна предизборно от страната 

Според данни от провеждащото се следствие, ромските лихвари на Оси съставяли описи с трите имена, ЕГН-та и адресни регистрации на живеещи в кварталите „ Христо Ботев “, „ Филиповци “ и „ Факултета “, които пласирали на медиатори с обещанието за всеобща покупка на предизборни гласове. Цената на един глас се е търгувала по 50 лв. в циганските махали, а брокерите са желали по 100 лв. от емисари на политически партии. Неофициално се твърди, че до акцията в „ Христо Ботев “ се е стигнало след постъпила оперативна информация в Министерство на вътрешните работи за среща на Ваня Григорова с племенник на Януш Димитров – Оси, прочут с прозвището Бако. Смята се, че групата към Оси може да активизира сред 2000 и 3 500 индивида да дадат своя глас на идните парламентарни избори на 9 юни.

 

„ Схемата за пазаруване на гласове, която се ползва от бандата на Януш Димитров, е остаряла, само че ефикасна – опрощаване на част от задълженията и извършване на покупки на вересия в кварталните магазини под контрола на групата. Има данни и за извършване на покупки на гласове посредством вербовката на ромски дилъри на опиати и съдържатели на заложни къщи “, настояват от Столична дирекция на вътрешните работи.

 

Преди години Януш Димитров - Оси беше обвиняем за незаконно лихварство и трафик на бежанци 

В хода на профилираната полицейска акция против купения избор ченгетата са се натъкнали и на незаконна печатница за подправени дипломи за главно и приблизително образования и шофьорски книжки.

Твърди се, че манифактурата е работила повече от десетилетие под шапката на Януш Димитров – Оси. Дипломите за приключено главно и приблизително обучение са се търгували по 1000 лв., а подправените шофьорски книжки са се продавали по 5 бона. На различен адрес в „ Христо Ботев “ пък ченгетата са се натъкнали на голямо количество акцизни артикули, необлепени с акцизен бандерол – алкохол и цигари.

Продукцията е захранвала питейните заведения в ромската махала.

 

Проведената полицейска акция против купения избор в София е третата огромна интервенция на Министерство на вътрешните работи против търговците на гласове след извършените през отминалата седмица интервенции в Бургас и във Варна, при които бяха арестувани общо над 50 индивида. Във Варна полицейската акция е била ориентирана главно против членове на незаконната организация на Николай Тошев – Чирпанския, който през последните 4-5 години е спряган като брокер №1 на купени гласове в България.

 

Срещу Николай Тошев – Чирпанския се водят 3 правосъдни производства за покупка на гласове, като и по трите случая водещата версия е, че бандитът с обемисто досие е работил съответно за ползите на към този момент някогашната депутатка от ГЕРБ Славена Точева. Миналата есен Славена Точева напусна Народното събрание, въпреки да влезе в Народното събрание с рекорден брой преференции – 10 155. Коментарите след заявката на Точева да напусне депутатската банка бяха, че тя е принудена да си тръгне поради неуспеха на Николай Чирпанския при покупката на гласове в интерес на Иван Портних за кмет на Варна.

 

Николай Тошев – Чирпанския обаче не е бил арестуван при акцията на Министерство на вътрешните работи против купения избор във Варна от предходната седмица, защото от дълго време не е в България, разкрива полицейски източник. Твърди се, че Тошев е отпрашил за Гърция, защото е очаквал още веднъж да бъде посетен от служители на реда.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: брокери на избирателен вот Киро Японеца Кирил Киров – Киро Японеца Януш Димитров – Оси Бако Ваня Григорова Николай Тошев – Чирпанския ГЕРБ Славена Точева
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР