Женският футбол в САЩ е в подем и привлича все

...
Женският футбол в САЩ е в подем и привлича все
Коментари Харесай

Развитието на женския футбол в САЩ: Историята на тайландската американка Мадисън Кастийн

Женският футбол в Съединени американски щати е в напредък и притегля от ден на ден девойки към спорта, измежду които е и тайландската американка Мадисън Кастийн , споделя Voice of America (VOA). 

16-годишната Кастийн прегърна футбола на ранна възраст и цели да е една от дребното азиатски американки, които пробиват в професионалните лиги.  

Самочувствие, развлечение и нюх са качествата, които треньорите споделят, че Кастийн внася във футбола - било то на гимназиален шампионат или в ECNL, националната младежка футболна лига в Съединени американски щати.

Кастийн игра за тайландския народен тим в тазгодишното Азиатско международно състезание за дами под 17 в Индонезия. Тя означи 4 гола и макар че тимът й не завоюва, Кастийн сподели, че прекарването е било особено.

" Не беше действително за мен. Никога през живота си не бих си помислила, че ще направя дебют за народен тим , изключително за националния тим на Тайланд, и ще отбележа гол в дебюта си, " показа Кастийн.

В Съединени американски щати Кастийн играе като нападател в гимназията си, Wesleyan Christian Academy и за NC Fusion, водещ футболен клуб в Северна Каролина, квалифициран от Джон Пардини. 

„ Видях най-вече напредък в нейната зрялост в метода по който подхожда към тренировките, в това по какъв начин гледа на играта и по какъв начин се развива като състезател , “ сподели Джон Пардини.

Кастийн стартира да играе футбол на 4-годишна възраст и спортът бързо се трансформира в нейна пристрастеност. Тези дни тя тренира сред 8-10 часа седмично

„ Не е значимо това, което други хора виждат на полето, а това какъв брой работиш, когато никой не гледа .  Така че, работиш в дни, в които приятелите ти излизат и по-късно работиш в дни, които към този момент си упражнявал, само че искаш още. “

Това лято на Кастийн беше препоръчано място в NC Fusion, с цел да се състезава в USL W, предпрофесионална женска футболна лига в Съединени американски щати. Това я приближава с още една стъпка до фантазията й да играе професионално.

До момента, единствено няколко играчи от азиатско-американски генезис са стигали до женската футболна лига. Кастийн споделя, че е подготвена да одобри предизвикването

„ Не се схващам като по-различна от който и да е различен... Не е значимо по какъв начин изглеждаш , а какъв брой интензивно работиш, какъв брой си добър и какъв брой оставяш на игрището. “

Кастийн сподели, че е разчувствана да бъде част от развиването на женския футбол- спорт, който освен става все по-популярен, само че и оказва позитивно влияние върху девойките.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР