След две години и половина преговори между Великобритания и Европейския

...
След две години и половина преговори между Великобритания и Европейския
Коментари Харесай

ЕП: Отсрочка за Брекзит само при основателни причини и цел

След две години и половина договаряния сред Англия и Европейския съюз - сюжетът Брекзит без договорка остава. Днес Европарламентът още веднъж настоя за бракоразвод със съглашение. С огромно болшинство евродепутатите желаеха основателни аргументи за вероятно отсрочване на Брекзит след 31 октомври. Има ли опция двете страни въпреки всичко да се схванат - дебата в Европарламента в Страсбург просреди Милена Кирова.

Крайният период за Брекзит наближава. Несигурността се усилва. Такава е обстановката, обвързвана с напускането на Англия. Обединеното кралство би следвало да носи цялата отговорност, в случай че напусне Евросъюза без договорка - това се споделя в резолюция, която през днешния ден евродепутатите одобриха в Народното събрание в Страсбург. Според тях съглашението, което Европейски Съюз предлага, е извънредно заслужено. Те дават опция и за нова опция след датата 31 октомври. Това би се случила единствено в случай че Обединеното кралство го пожелае, като при всеки бракоразвод, има какво да се урежда. Като се стартира от едни възможни такси, които Лондон да заплати на Брюксел, преминем през запазването на единния пазар и стигнем до огромния препъни камък напоследък, обвързван с договарянията, а точно защитният механизъм за ирландската граница. Както знаем английският министър председател Борис Джонсън упорства той да бъде отстранен, до момента в който през днешния ден в своята резолюция евродепутатите обявиха, че няма да се съгласят на съглашение без този защитен механизъм. Председателят на Европейска комисия Жан Клод Юнкер за следващ път прикани Англия да даде съответни други възможности и оферти, на този стадий такива няма да чуем.
Жан Клод Юнкер - ръководител на Европейска комисия: Все още можем да създадем нещо за договореност, която е все по този начин желателна и допустима. Главният въпрос е за буфера в Ирландия. Този буфер цели да се избегне твърдата граница на остров Ирландия, да се опази целостта на единния пазар и най-много мястото на Ирландия на този пазар. И също по този начин да се опази съдействието сред севера и юга и островната стопанска система.Мишел Барние - основен договарящ на Европейски Съюз за Брекзит: Очевидно английското държавно управление би трябвало да си обезпечи поддръжка на северноирландското държавно управление,за да може да подсигурява излизане от Европейски Съюз. Тук става дума за включването на другите институции за използването на защитния механизъм. Ние оставаме разполагаем да изслушаме всички английски оферти. Нашата упоритост е стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и Англия.
Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР