След доста наситения февруари, когато SpaceX успешно изстреля Falcon Heavy

...
След доста наситения февруари, когато SpaceX успешно изстреля Falcon Heavy
Коментари Харесай

SpaceX възнамерява да изстреля три ракети за една седмица и шест за един месец

След много наситения февруари, когато SpaceX сполучливо изстреля Falcon Heavy и първите два прототипа Starlink за сателитен интернет, идващите три седмици се чака да бъдат тихи.
Но всичко ще се промени през април. От 29 март до 30 април SpaceX има намерение да реализира шест изстрелвания на Falcon 9 . Интересно е, че три от тях ще бъдат изстреляни в границите на единствено една седмица от три разнообразни ракетни площадки.

Ако всичко премине сполучливо, това ще бъде значим връх. Шест изстрелвания са 33% от всички миналогодишни изстрелвания на SpaceX за предходната година. За 2018 година са планувани 30 изстрелвания на ракетата по този метод Мъск ще извърши 1/5 от своята галактическа стратегия за тази година. Ако този ритъм се резервира, общият брой изстрелвания може да доближи 60-70 годишно. С тези благоприятни условия галактическият туризъм, строителството на галактически бази и станции, добивът на запаси и агресивното асимилиране на космоса, стават изцяло вероятни и налични.

Плановете на SpaceX за края на март и началото на април:
29 март: извеждане в орбита на 10 спътника Iridium NEXT2 април: извеждане в космоса на Cargo Dragon2 април: незабавно след него извеждае на спътника Bangabandhu-110 дневна почивка16 април: извеждане в орбита на галактическия уред TESS на НАСА за търсене на екзопланети28 април: още 5 спътника Iridium NEXT и два галактически апарата на НАСА30 април: спътникът SES-12 би трябвало да бъде изведен в орбита
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР