След докарването му от ДубайСъдът заседава с часове за мярката

...
След докарването му от ДубайСъдът заседава с часове за мярката
Коментари Харесай

Човек на Божков искал да изчисти името си

След докарването му от Дубай
Съдът заседава с часове за мярката на Георги Попов

Искал да се прибере още предходната година

Бившият мажоритарен притежател на “Левски” Георги Попов - считан за най-довереното лице на Васил Божков, се прибрал в България, с цел да почисти името си. Това съобщи през днешния ден предприемачът в спецсъда, където магистратите решаваха дали да го оставят в ареста. В петък Георги Попов бе докаран с полет от Дубай, където той е от началото на предходната година. Срещу него и Васил Божков има обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група.

Георги Попов разгласи, че желал да се прибере още през март 2020 година поради личното си здраве и това на негови близки. Заради Коронавирус пандемията обаче решенията на управляващите в ОАЕ се отлагали на два пъти - един път през юни м. година и един път в края на 2020 година

Според прокуратурата Попов е дал подробни пояснения пред проверяващите. В правосъдна зала обвинителят Ангел Кънев се базира на писмени доказателства и очевидци, че Попов е отговарял за отчитането на оборотите и декларирането на държавните такси за хазартните игри. Според прокуратурата Попов е провел среща сред някогашен началник на Комисията по хазарт и Божков, с цел да се заплаща по-ниска държавна такса. Попов отхвърли, като съобщи че няма финансови знания. Обяви, че единствените му отговорности били да провежда пътуванията зад граница на Божков и бизнеса му в чужбина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР