След близо 6-часово заседание пленумът на Българската социалистическа партия реши

...
След близо 6-часово заседание пленумът на Българската социалистическа партия реши
Коментари Харесай

Пленумът на БСП реши: Преговарят с ПП, но с 4 условия

След близо 6-часово съвещание пленумът на Българската социалистическа партия реши с съвсем цялостно единогласие партията да договаря с " Продължаваме промяната " за сформиране на държавно управление при връчването на първия изследователски мандат.

Освен това от " аленото " управление са безапелационни - по никакъв метод да не се договаря за управническа настройка с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия обаче не влиза в договарянията с Промяната абсолютно, в противен случай - слагат се 4 съществени " крайъгълни камъка ".

" Националният съвет ни даде рамка с 4 краткосрочни задания. Първата е поддръжка на, втората е приемане на законите за Плана за възобновяване и резистентност, трета - промените и планова подготвеност, които са нужни, с цел да влезе проектът действително в деяние, и четвърта - подготовка на бюджета за 2023 година, с цел да можем да подготвим и страната, и хората за сложните есенни и зимни месеци, които ни чакат ", заключи решенията на пленума след неговия край водачът на " столетницата " Корнелия Нинова.
 Петков нито ще договаря с Има Такъв Народ, нито ще трансформира състава на нов кабинет Обновена
Петков нито ще договаря с Има Такъв Народ, нито ще трансформира състава на нов кабинет

Премиерът отхвърля България да е изнасяла оръжие за Украйна

В дълготраен проект пък целите на Българска социалистическа партия били обществената политика, опазването на здравето, обучение, просвета, просвета и спорт, стопанска система и продължаването на " борбата за правосъдна промяна ".

Българска социалистическа партия продължава да счита, уточни Нинова, само че подновяването им няма да бъде поставяно като изискване в идните съдружни договаряния.

Нинова не разяснява нито във връзка с изявлението на премиера Петков пред " Гардиън ", свързани с износа на оръжие, нито, че при дадени условия биха могли да се водят диалози за ново взаимно ръководство.

Мълчание резервираха и по-видните лица на вътрешнопартийната съпротива в Българска социалистическа партия Крум Зарков и Петър Витанов.
 Демократична България може да се яви дружно с Политическа партия на възможни предварителни избори, разгласи Божанов
Демократична България може да се яви дружно с Политическа партия на възможни предварителни избори, разгласи Божанов

Нови избори не ни плашат - най-вероятно ще резултата си, съобщи той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР