След 35 години борба с рака жена успява да го

...
След 35 години борба с рака жена успява да го
Коментари Харесай

35 ГОДИНИ БОРБА: Жена се излекува от рак след 11 операции, 30 химиотерапии и 55 лъчетерапии

След 35 години битка с рака жена съумява да го пребори и да продължи живота си пълноценно. Първата диагноза получила, когато е на 22 години. След 11 интервенции, 30 химиотерапии и 55 лъчетерапии 57-годишната британка Натали Йетс-Болтън към този момент е изцяло здрава. Преминала е през пет разнообразни форми на тежкото заболяване.

Натали Йейтс-Болтън е била лекувана два пъти от лимфом на Ходжкин и три пъти от рак на гърдата. Тя е преподавател на бъдещи медицински сестри в университета в британския град Салфорд.

Според Натали сполучливото ѝ лекуване се дължи на Националната работа по опазване на здравето на Англия, „ която, макар че има своите провокации, е по-добре финансирана, в сравнение с в други страни “.

„ Преди шест години бях на привършване на опциите си за лекуване и тогава новото лекарство стана налично “, показва Натали.

„ Ако някой, който не знае историята ми, чуе, че съм имала рак пет пъти, може да си намерения, че съм била нещастна. Но аз го виждам по различен метод – бях в действителност щастлива, тъй като лекуването ми даваше резултат “, споделя британката.

След първите лъчетерапии, на които е подложена, ракът на Натали се завръща 15 години по-късно. Оказва се, че има израстък, прикован към сърцето ѝ, който притиска хранопровода. Тя работи в неврологично поделение, до момента в който се подлага наново на лъчетерапия. Завършва сполучливо лекуването си през 2004 година

През 2009 година обаче на 43 години Натали е диагностицирана с рак на гърдата. Подложена е на интервенция, химиотерапия и лъчетерапия. По-малко от година по-късно тя още веднъж усеща, че има бучка. През 2017 година тялото ѝ е атакувано за пети път.

Сега Натали Йейтс-Болтън е решена да се любува на времето със брачна половинка си Гари и двамата се внуци.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР