След 3 златни и едно сребърно отличие, България има и

...
След 3 златни и едно сребърно отличие, България има и
Коментари Харесай

Трети ден - пети медал за България на европейското по вдигане на тежести

След 3 златни и едно сребърно отличие, България има и бронз от европейското състезание по повдигане на тежести в Москва. Петия орден в кошницата сложи 21-годишният Валентин Генчев.

Той се класира трети в категория до 67 кг с дуел от 315 кг. Българинът, който, дебютира при мъжете по отличен метод.

Другият наш представител в категорията - Петър Ангелов, остана седми в крайното класиране.

Двамата българи приключиха изхвърлянето с по 138 кг без несполучлив опит. Генчев подвигна 132, 136 и 138 кг, а Ангелов - 130, 135 и 138 кг.

В изтласкването старозагорецът се оправи със 168, 173 и 177 кг, което му обезпечи бронз в цялостното класиране и сребро в придвижването.

Ангелов приключи с дуел от 300 кг.

Шампион с 323 кг е турчинът Мохамед Озбек, а втори е италианецът Мирко Дзани с 318 кг.

Валентин Генчев тренира при Стоян Стоянов в Стара Загора. Петър Ангелов играч на клуб " Христо Бъчваров " - Сливен, а негов татко и треньор е бронзовият медалист от олимпийските игри в Атланта през 1996 година Севдалин Минчев. Най-предното му класиране до момента беше 7-ото място на европейското преди две години в Батуми.

С три златни, един сребърен и един бронзов медала в дуелите България остава водач в класирането по народи, след купите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и бронзът през днешния ден на Валентин Генчев. Родните тежкоатлети са водачи и в общото нареждане с всички оценки в придвижванията със 7 златни, три сребърни и два бронзов медала.

Утре (6 април) на подиума в Москва ще подвига един българин. В олимпийската категория до 73 кг ще проследим опитите на европейския отличник от Батуми 2019 и юношески олимпийски първенец от Нанджин 2014 Божидар Андреев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР