След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ от

...
След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ от
Коментари Харесай

Изплащането на помощите за убити прасета тръгва след 1 септември


След 1 септември ще стартира изплащането на еднократната помощ от 300 лв. на едно стопанство за умъртвени домашни свине и подхванати ограничения за разчистване и стерилизация на обектите. Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните.

Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони към индустриалните ферми и тези, избрани с висок епизоотичен риск от Областните епизоотични комисии.

За по-голямо облекчение на притежателите на свине, представители на Областните дирекции по сигурност на храните ще посетят обитаемоте места за погашение на подпомагането. Предвижда се кметът на обитаемото място авансово да разгласи деня и часа, когато ще се изплащат помощите на място. Средства ще се превеждат и по банков път.

Как се отпуска помощта?

Допустими за подкрепяне са притежатели, които отглеждат до пет свине за угояване, ситуирани в санитарни зони и отглеждани във ферми вид " персонално стопанство ". Те не би трябвало да продават месото на пазара, а да го употребяват единствено за персонална приложимост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР