Слави Трифонов коментира драмата с лекарствата, по-точно с липсата на

...
Слави Трифонов коментира драмата с лекарствата, по-точно с липсата на
Коментари Харесай

Слави Трифонов за драмата с лекарствата: Докъде стига този Октопод

Слави Трифонов разяснява драмата с медикаментите, по-точно с неналичието на инсулин и животоспасяващи лекарства за онкоболните. В своя нов пост той твърди, че е отправил въпроси по случая към Прокуратурата.

 

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

 

Има драма с медикаментите.
За следващ път.
Няма инсулин за диабетиците.
Няма животоспасяващи лекарства за онкоболните.
Няма и отговорни.

А аз като жител имам въпроси.
Ще ги задам към прокуратурата от ваше име.

Вчера, ръководителят на комисията по опазването на здравето, професор Костадин Ангелов, витиевато сподели, че СЕСПА не работи.
Обяснявам – СЕСПА е Специализираната Електронна Система за Проследяване и Анализ на лекарствените артикули.
Тоест, през тази система, се търгуват всички медикаменти, включени в държавния лекарствен лист, за които страната заплаща с вашите пари и посредством тази система се наблюдава всяко едно лекарство:
откъде влиза, кой го купува, на кой се изписва, кой го продава и какъв брой коства?
И по какъв начин е допустимо тогава да няма медикаменти?

Щом СЕСПА не работи, това значи ли, че:

– Първо – допустимо ли е всякакви фармацевтични търговци да изписват фиктивно медикаменти на хора и да прибират парите от здравната каса?
– Второ – допустимо ли е същите компании по-късно, да препродават тези медикаменти в чужбина и да осъществят двойна облага?
– Трето – в случай че това е по този начин, това значи, че паричните потоци на покупко-продажба са регистрирани в Национална агенция за приходите?
– Четвърто – в случай че Национална агенция за приходите ги е записала, значи информацията се крие в Национална агенция за приходите и за какво Национална агенция за приходите прикрива закононарушителите на тези толкоз тежки закононарушения?
– Пето – допустимо ли е в Национална агенция за приходите да си мълчат, тъй като някои хора в Национална агенция за приходите имат интерес?
– Шесто – Национална агенция за приходите е на директно послушание към финансовия министър Асен Василев. Той знае ли всичко това и за какво няма реакция?
– Седмо – допустимо ли е борбата за началник на Здравната каса да е тъкмо за това, тъй като цялата скица не може да стане без присъединяване на шефовете на касата?
– Осмо – допустимо ли е информация за всичко това да има в следствие на ДАНС и самата работа ДАНС да знае тъкмо какво се е случило, тъкмо кои са компаниите, какъв брой е облагата и до каква степен стига този Октопод?

И тук ще задам един финален въпрос – не е ли ясно на всички, към този момент, че поради некадърността и неморалността на това държавно управление, ръководството му с изключение на срамно, е и незаконно, и смъртоносно?

P.S. Въпрос към медиите – в случай че не ви вълнуват отговорите на тези въпроси и за следващ път се вършиме на “ни чул, ни видял ”, това значи ли, че сте съучастници?

 

 

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР