Славен ден имаха австрийските алпийци в Световната купа днес. При

...
Славен ден имаха австрийските алпийци в Световната купа днес. При
Коментари Харесай

Австрийски триумф в Световната купа по ски

Славен ден имаха австрийските алпийци в Световната купа през днешния ден. При дамите в Ла Таул (Ит) Нина Ортлиб завоюва супергигантския слалом. Тя изпревари единствено с 0,01 сек лидерката в класирането за огромната Семеен кодекс Федерика Бриньоне (Ит). Трета на 0,07 сек е Корин Сутер (Швейц). За Ортлиб, която е щерка на олимпийския първенец в спускането от игрите през 1992 г Патрик Ортлиб това е първа победа за Семеен кодекс. Бриньоне към този момент води за огромния глобус с 1378 т. Микаела Шифрин (САЩ), която още не се е завърнала в белия кортеж след гибелта на татко си е втора с 1225 т, а Петра Влъхова (Слвк) е трета с 1189 т. Утре в Ла Туал е алпийската композиция при дамите.

Малко откакто Нина Ортлиб завоюва през днешния ден и нейния съотечественик Винсент Крихмайер приключи първи в супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини пред родна аудитория в Хинтерщодер. Световният вицешампион Крихмайер беше най-бърз по трасето с време 1:33.08 минута. Така той записа втора победа за сезона и общо шеста в кариерата му. Втори на 5 стотни от секундата финишира Мауро Кавизел (Швейцария).  

Олимпийският отличник от Пьончан 2018 Матиас Майер (Австрия) се подреди трети на 8 стотни след своя съотечественик. Германецът Томас Дресен се контузи при тежко рухване. Той извали и двете си рамена, които бяха наместени, само че към момента не се знае дали няма други контузии. Норвежецът Александър Аамод Килде продължава да е водач в генералното класиране за Световната купа с 1022 точки. Той взе участие в днешното съревнование, само че падна и не съумя да приключи.

 Втори е неговият съотечественик и експерт в техничните дисциплини Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 957 точки, а на трета позиция е Алекси Пентюро (Франция) с 948 точки. Българинът Алберт Попов е 88-и с 67 точки. В подреждането за дребната Световна купа в супергигантския слалом два кръга преди края на сезона отпред излезе Мауро Кавизел с 365 точки, следван от Винсент Крихмайер с 362 точки и Александър Аамод Килде с 336 точки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР