Слънчев и много горещ съботен ден ни очаква – отново

...
Слънчев и много горещ съботен ден ни очаква – отново
Коментари Харесай

Слънчев и горещ уикенд ни очаква

Слънчев и доста парещ съботен ден ни чака – още веднъж предизвестие за рисково високи температури е в действие в цялата страна. Максималните в множеството региони ще бъдат сред 32° и 37°. Около и след обяд над крайните западни региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

Слънчево време по Черноморието с температури до към 30°. Температурата на морската вода към този момент е към 26°. Вълнението ще бъде едва. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. В планините ще бъде слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток.

В централноевропейските страни и на следващия ден ще има превалявания, тук-там обилни, до момента в който над по-голямата част от Западна Европа и на Пиренейския полуостров ще е слънчево. Главно над южната половина от Апенините, както и над западните и централните региони от Балканите ще има валежи от дъжд. Слънчево и топло ще е през целия ден в Гърция. Температурата на водата по крайбрежието там - 27°-28°.

У нас в неделя и понеделник ще е към момента горещо и най-вече слънчево, само че в Западна България в следобедните часове ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки. През идващите дни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии ще има на повече места в страната, а оптималните температури ще се намаляват и в сряда ще са сред 27° и 32°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР