Сладките неща са едно от най-големите удоволствия, особено за нежния

...
Сладките неща са едно от най-големите удоволствия, особено за нежния
Коментари Харесай

Как да преодолеем глада за сладко

Сладките неща са едно от най-големите удоволствия, изключително за нежния пол, въпреки че някои господа също се изкушават да си похапват сладко и то много постоянно. И не ги виним. Трудно е да устоиш на обичания си десерт, даже когато знаеш, че се постанова, тъй като към този момент просто прекаляваш!

Макар да са ни на сърце, сладките неща не са изключително потребни. Доста съществени здравословни проблеми се свързват точно с тях, а наболелият проблем с тежестта при огромна част от дамите също не е за занемаряване.

Така че, сладкото е за предпочитане, само че в умерени количества. Как, обаче, да реализираме това премерено хранене, задоволявайки глада си за сладко, само че без него? Ето няколко съвета:

Обърнете внимание на менюто си – консумирайте естествено сладки храни, като аленото цвекло и сладкия картоф, да вземем за пример. Освен това може да употребявате натурални съставки за подслаждане, до момента в който готвите. Такива са канелата, ванилията, стевията, медът и други. Тук спадат и другите дъвки без захар, само че с някакъв мирис, които елементарно основават заблуда за захар.

Пийте задоволително вода. Дехидратацията е обвързвана с глада за сладко. Колкото и да не ви се има вяра, неналичието на минерали от време на време се възприема неверно от хората и те постоянно залъгват организма си с десерт.

Старайте се да приемате целесъобразната дневна доза вода дневно, тъй като хидратацията е от основно значение за него. А когато погледът ви се отклони към привлекателното късче шоколад, си направете един прекрасен билков чай (поне пробвайте, знаем, че шоколадът си е много по-атрактивен, само че...).

 Как да преодолеем глада за сладко

Осигурете си задоволително сън, тъй като в противоположен случай организмът си мисли, че има потребност от други „ енергийни източници ” като кроасани, вафли, пастички и така нататък, а това напълно не е по този начин. В тази връзка – избягвайте потреблението на кафе рано заран на гладно. Повечето хора вършат тъкмо това, само че то е гаранция, че малко по-късно ще тичате до магазинчето за нещо сладко.

Повишете физическата си интензивност, изключително когато знаете, че наближава часът за сладко. Набавяйте си хормона на щастието по здравословен и натурален метод. Така ще се наслаждавате както на хубавата си фигура, по този начин и на дребната си победа против неприятното шоколадово бонбонче, което примамливо ви се усмихваше на бюрото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР