Слабата концентрация се изразява по различен начин. Анализирайте самите себе

...
Слабата концентрация се изразява по различен начин. Анализирайте самите себе
Коментари Харесай

Как да повишим работоспособността си

Слабата централизация се показва по друг метод. Анализирайте самите себе си и установете по кое време не можете да се концентрирате. Така ще откриете нови способи за битка с това.

Правете единствено едно. Много хора избират да вършат няколко неща по едно и също време. Те приказват по терлефона, набират текст и гледат телевизия. В това време мозъкът напряко прегрява и нито едно от нещата не се прави качествено.

Ще повишите качеството си на работа, в случай че вършиме единствено едно нещо. Концентрацията съставлява задържане на вниманието върху един обект.

Следвайте биоритмите си. Определете в коя част от денонощието се чувствате изпълнени с сила за работа и по кое време чувствате изнемощялост и бездейност.

 Как да повишим работоспособността си

Шумът и разнообразни дразнители към вас сигурно ви пречат да се концентрирайте. Опитайте се да избегнете всички източници на звук и ограничете дразнителите.

За централизация ви е належащо освен външно, само че и вътрешно успокоение. Изхвърлете всички мисли, които са свързани с други неща и мислете единствено за това, което вършиме сега.

Планирайте времето си. Концентрирайте се на една активност – за това ще ви помогне съставянето на проект за работа, който строго спазвайте.

Тренирайте паметта си. Колкото е по-развита тя, толкоз по-лесно ще оперираме с информацията и толкоз по-добре ще работим. С добре развита памет няма да имате потребност от доста време за търсене на информация.

Мотивирайте самите себе си, тъй като се знае, че човек прави нещо, единствено в случай че му е забавно. Тогава може да се концентрира и да даде всичко от себе си.

Открийте позитивното във всяка задача, която би трябвало да свършите. Хващайте бика за рогата, защото постоянно ползата към дадена работа се появява едвам откакто я започнете. Трудна е единствено първата крачка.

Избягвайте претоварването. Не се претоварвайте с непостижими за вас по количество и степен на компликация задания. Превърнете работното си място в прелестен оазис и по този начин ще се концентрирате по-добре.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР