Скорошно проучване показва, че ако банановите кори се бланшират, изсушат

...
Скорошно проучване показва, че ако банановите кори се бланшират, изсушат
Коментари Харесай

Не изхвърляйте корите от банан, направете си брашно от тях

Скорошно изследване демонстрира, че в случай че банановите кори се бланшират, изсушат и смелят на брашно, те могат да се трансфорат в печени произведения, които са също толкоз вкусни, в случай че не и по-добри от продуктите на пшенична основа.

Дори ще получите великодушна порция минерали и хранителни субстанции, борещи се с рака, оповестява " Сайънс алерт “. Обогатени с бананови кори, да вземем за пример, захарните бисквити, направени в изследването, съдържат доста повече фибри, магнезий, калий и антиоксидантни съединения, написа БГНЕС.

Проучване от 2016 година пък открива, че заместването на до 10% от пшеничното брашно с брашно от бананови кори може да обогати изпечения самун с по-високо наличие на протеини, въглехидрати и мазнини.

Консумирането на кората на този плод е освен здравословен вид, само че и може да помогне за понижаване на питателните боклуци. Около 40% от тежестта на банана се съдържа в кората му, а през множеството време тази богата на хранителни субстанции кожа просто се изхвърля.

Разбира се, корите на бананите са много безполезни, когато са сурови. Но в случай че се подготвят вярно, в действителност могат да имат пъклен добър усет. Възможно е даже да удължат периода на валидност на някои артикули, защото люспите имат антиоксидантни и антимикробни свойства.

Същото важи и за обелките на други плодове, да вземем за пример на манго, за които също е открито, че покачват антиоксидантните свойства на сладкиши и усъвършенстват усета им.

Така че идващия път, когато белите банан, помислете дали да не запазите кората. Коремът ви може да ви благодари по-късно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР