Скорошно проучване показа, че купувачите на недвижими имоти в Унгария

...
Скорошно проучване показа, че купувачите на недвижими имоти в Унгария
Коментари Харесай

Имот около Балатон по-скъп от такъв в столицата в Унгария

Скорошно изследване сподели, че купувачите на недвижими парцели в Унгария са изправени пред внезапно нарастване на цените на известното езеро Балатон. Освен това цените на недвижимите парцели на езерото Балатон към този момент са по-високи от тези в столицата, оповестява Hungary Today.
 
Средният парцел в област Зала в западна Унгария в този момент коства 10 милиона маджарски форинта (24 600 евро) повече, в сравнение с беше преди две години. Този окръг се намира в западната част на езерото Балатон, което способства за покачването на цените в района. Както се оказа, купувачите на пазара на недвижими парцели в окръга са похарчили с 42% повече тази година, в сравнение с през 2020 година
 
Едно от най-известните селища по крайбрежията на езерото Балатон е Кестхей в окръг Зала, където непрекъснато се вършат вложения и се строят огромен брой нови здания. Освен това неотдавна беше приключен ремонт на хотел Хеликон на плажа, който коства няколко милиарда $, което в допълнение усъвършенства качеството на селото.
 
В момента междинната цена на квадратен метър на новите здания за продажба в Кестхей надвишава 1,8 милиона форинта (4420 евро). В Будапеща, в противен случай, цената на квадратен метър подобен неподвижен парцел е към 1,4 милиона форинта (3440 евро). В същото време цената на квадратен метър остарял имо към този момент е 1 милион маджарски форинта (2450 евро).

Колко коства парцел в известните ски курорти

Окръг Зала е четвъртият най-слабо обитаемият окръг в Унгария, шестият по повърхност и петият по плътност на популацията. Средните цени на квадратен метър в западния квартал явно се повишават заради известността на ваканционните селища и увеличението на броя на хората, които търсят нови здания на езерото Балатон.
 
 istock istock
Според Кароли Бенедикт, началник на отдел „ Връзки с обществеността и разбори “ в унгарската организация за недвижими парцели Duna House, в квартал Зала има сериозен приток на купувачи, които се реалокират там, а пандемията направи парцелите във ваканционните селища по-търсени.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР