Скорошните търговски данни, публикувани от Генералната митническа администрация на Китай

...
Скорошните търговски данни, публикувани от Генералната митническа администрация на Китай
Коментари Харесай

БРИКС: Обемът на търговията между Китай и Русия нараства с над 40%

Скорошните търговски данни, оповестени от Генералната митническа администрация на Китай демонстрират, че икономическите връзки сред Китай и Русия бързо се развиват, като износът на артикули сред двете страни доста се е нараснал.

Обемът на търговията сред Русия и Китай от януари до април 2023 година доближи $73.15 милиарда, което съставлява растеж от 41.3% в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Данните разкриват, че вносът на Китай в Русия се е нараснал с 67.2% през първите четири месеца на 2023 година, достигайки $33.69 милиарда, до момента в който износът на Русия за Китай също се е нараснал с 24.8% до $39.46 милиарда.

През април двете страни са разменили артикули на стойност $19.23 милиарда, като Русия е изнесла артикули за Китай на стойност $9.61 милиарда. Тези данни демонстрират, че двустранните стопански връзки сред двете страни се задълбочават и уголемяват в разнообразни браншове.

Според информацията размерът на търговията сред Русия и Китай нараства устойчиво през последните години.

През 2022 година размерът на търговията сред двете страни се е нараснал с 29.3% и е достигнал рекордните $190.27 милиарда, което демонстрира, че икономическото партньорство сред двете страни придобива все по-голямо значение.

Разрастването на комерсиалните и икономическите връзки сред Русия и Китай се улеснява от възходящото търсене на енергийни и естествени запаси от Китай, както и от увеличаващото се предложение на високотехнологични артикули от Русия.

Двете страни също по този начин изследват нови области на съдействие в региона на технологиите, инфраструктурата и финансите. Китайският президент Си Дзинпин сложи нова цел за увеличение на търговията сред двете страни до $250 милиарда годишно.

Това демонстрира, че Китай възприема Русия като значим сътрудник в напъните си да разшири въздействието си в международната стопанска система.

Китайското държавно управление интензивно предизвиква самодейността “ ” – огромен инфраструктурен план, който има за цел да свърже Китай с Европа и други елементи на Азия посредством мрежа от пътища, железопътни линии, пристанища и други инфраструктурни планове.

Географското състояние на Русия и големите ѝ запаси я трансформират в основен сътрудник на Китай за постигането на тази амбициозна цел.

В умозаключение, неотдавнашният скок в търговията сред Китай и Русия демонстрира възходящите стопански връзки сред двете страни. Очаква се разширението на икономическото съдействие сред Китай и Русия да окаже позитивно влияние върху международната стопанска система и да способства за развиването на участващите райони и страни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР