Един милион българи стягат куфарите и тръгват на път следващата

...
Един милион българи стягат куфарите и тръгват на път следващата
Коментари Харесай

Един милион българи тръгват на път за празниците

Един милион българи стягат куфарите и потеглят на път идната седмица. Вероятно и за Венеция. Туроператорите регистрират взрив на пътуванията поради многото почивни дни към Великден и Гергьовден.

От морето до планината. Курортите са подготвени да посрещнат стотици хиляди туристи за почивните дни. По-голяма част от почиващите избират Черноморието, въпреки че към момента е хладно за плаж. Сред първите туристи на морето срещаме Божана и брачният партньор ѝ, които са пристигнали на отмора от Франция.

Те споделят, че избират България поради спокойствието, морето и комфорта.

От пътуващите българи 850 000 избират да останат у нас, други 150 000 ще посрещнат празниците в чужбина.

„ Около 300 000 ще бъдат туристите в страната в разнообразни форми и места за настаняване. Това, което е най-търсено, е спа и уелнес. Съответно хотелите, които са отворени по Черноморието, търсят се къщи за посетители и вили ”, сподели Румен Драганов от Институт за разбори и оценки в туризма.
Хотелиерите по Черноморието вършат генерална подготовка преди летния сезон.

Над 70% от местата за настаняване ще отворят за Великденските празници. Имат подготвеност, подготовката върви с цялостна пара.

От сектора показват, че цените на морето стартират от 100-120 лв. на човек за нощувка. Отчитат леко повишаване при all inclusive пакетите, тъй като храната е най-голямото перо от бюджета.

„ Очаква се да има едно завишение от порядъка на 10-15% на цените по отношение на предходната година ”, прибавя Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци.
И хотелиери в Банско се пробват да притеглят туристи по празниците тази пролет, въпреки че снегът се топи.

Но по-евтино ли е българското? Последният отчет за пътувания от Пощенската работа на Англия подрежда страната ни на седмо място по досегаемост за туристите с дневен бюджет от 143 лева Сред по-евтините дестинации са Япония, Португалия и Египед.

„ По-евтино от България никой не може да откри ”, акцентира Драганов.
И към още един регистриран взрив в туризма. Все повече чужденци избират страната ни за отмора през първата седмица на май. Като причина акцентират по-различното празнуване на Великден от източноправославните християни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР