Стотици студенти са арестувани в университети в Съединените щати, докато

...
Стотици студенти са арестувани в университети в Съединените щати, докато
Коментари Харесай

Стотици студенти, арестувани в САЩ, докато протестите срещу войната в Газа се разпространяват

Стотици студенти са задържани в университети в Съединените щати, до момента в който протестиращите не престават да упорстват за преустановяване на огъня в Газа и освобождение от компании, позволяващи съвсем седеммесечната война на Израел на палестинския анклав.

Полицията работи с цялостна мощ в университетските кампуси в събота, като някои използваха химически дразнители и електрошоки, с цел да разпилян студентите, защото от ден на ден университети станаха очевидци на митинги против продължаващите бомбардировки на линията Газа и искане за преустановяване на военната помощ на Съединени американски щати за Израел.

В Бостън полицията задържа към 100 души, до момента в който разчистваше протестен лагер в Североизточния университет, с изявления в обществените медии, показващи сили за сигурност в екипировка за битка с безредиците и чиновници, които товарят палатки на задната част на камион.

В изказване на X Northeastern сподели, че регионът в кампуса, където се организираха митингите, към този момент е „ изцяло обезопасен “ и „ всички опер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР