Скорошен анализ предполага, че Федералният резерв отново влияе върху посоката

...
Скорошен анализ предполага, че Федералният резерв отново влияе върху посоката
Коментари Харесай

Как Федералният резерв на САЩ влияе на цената на Биткойн

Скорошен разбор допуска, че Федералният запас още веднъж въздейства върху посоката на цената на Биткойн, след затихващо неспокойствие към Биткойн ETF.

Според отчет на CoinShares, европейски управител на цифрови активи, придвижването на цената на Биткойн от ден на ден се свързва с по-широки полемики към лихвените проценти. Мениджърът на проучванията на CoinShares Джеймс Бътърфил акцентира забележителна връзка сред представянето на Биткойн през последните 40 търговски дни и упованията за лихвените проценти през юни. Тази наклонност отразява сходен модел, следен през 2023 година

Пазарните знаци от CME Fedwatch демонстрират убеденост в постоянни лихвени проценти за юни, като евентуални корекции надолу се чакат едвам през четвъртото тримесечие на тази година. Въпреки настойчиво високите равнища на инфлация на главните персонални потребителски разноски (PCE), достигащи 2.8% през март, много над прогнозите, данните за растежа на Брутният вътрешен продукт за първото тримесечие на 2024 година бяха разочароващи с 1.6% спрямо 3.4% през предходното тримесечие.

Освен това данните допускат стесняване и застоялост в секторите на производството и услугите, подхранвайки опасенията за стагфлация и удължавайки упованията за по-високи лихвени проценти от Фед.

Въпреки това, централната банка на Съединени американски щати изненада пазарите с „ гълъбово “ известие за облекчение на количественото стягане (QT), като в същото време поддържа лихвените проценти над 5.25%. Тази промяна, забавяща темпото на понижаване на предлагането на долари с $25 милиарда месечно вместо предходните $60 милиарда, се преглежда като удобна за Биткойн и други рискови активи, които нормално процъфтяват в разхлабена парична среда.

Анализаторите оприличават този ход на по едно и също време прекъсване и ускорение на автомобил. Бътърфил също допуска, че потенциалът на Министерството на финансите на Съединени американски щати да посреща краткосрочни задължения може да доближи границите си, оставяйки смяна в QT тактиката на Фед като оставаща алтернатива.

Гледайки напред, Бътърфил чака Фед да понижи лихвените проценти по-късно тази година в отговор на отслабването на икономическите индикатори, евентуално по метод „ по-късно, само че по-голям от предстоящото “. Той има вяра, че закрепеното предложение на Биткойн и мощната непроменяемост евентуално ще поддържат цената му на фона на тези турбулентни стопански условия след корекции на лихвените проценти от Фед.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР