Скоро ще започне изпращането на военната помощ за Украйна, обяви

...
Скоро ще започне изпращането на военната помощ за Украйна, обяви
Коментари Харесай

Ключово решение за Украйна. Тагарев проговори за оръжието

Скоро ще стартира изпращането на военната помощ за Украйна, разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев. Той не можа да каже по кое време първите колета ще бъдат на украинска територия, само че уточни, че Киев ще получи най-необходимото към този миг.

България ще поддържа участието на Украйна в НАТО след края на войната, изясни Тагарев. Той уточни още, че се е срещнал и е взаимен със наличието на плана на декларация, импортиран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Посочи, че е съответно комисията НАТО-Украйна да бъде издигната в Съвет НАТО-Украйна.
-->
Тагарев не счита, че България би трябвало да взе участие в разисквания за предоставяне на гаранции за сигурност на Киев ат страни-членки на Алианса, без да ангажират НАТО, каквито хрумвания има измежду съдружниците от Източния фланг.

Христо Гаджев, който управлява Комисията по защита, също изясни, че все още въпросът за присъединяване на България в коалиция на искащите за гаранции за сигурност за Киев не стои на дневен ред. Обясни претекстовете зад плана на декларация на Народното събрание и уточни, че Украйна би трябвало да бъде призната в Алианса допустимо най-скоро след края на войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР