Скопие. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски е обсъдил политическата ситуация

...
Скопие. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски е обсъдил политическата ситуация
Коментари Харесай

МИА: ВМРО-ДПМНЕ е обсъдило преговорите с България с пратеника на Лондон за Западните Балкани

Скопие. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски е разискал политическата обстановка в Република Северна Македония и договарянията с България със специфичния представител на Обединеното кралство за Западните Балкани Стюарт Пийч, предава МИА .

Както заяви ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски акцентира нуждата от предварителни избори в югозападната ни съседка, които съгласно него ще бъдат мотор за смяна и възобновяване на страната.

„ На срещата беше разисквана настоящата политическа обстановка в страната, а ръководителят Мицкоски акцентира нуждата от предварителни избори, които ще значат разрешаване на рецесията, в която това държавно управление вкара страната, беше очебийно, че поддръжката на народа е обърната към Вътрешна македонска революционна организация -ДПМНЕ, което се видя на локалните избори. Предсрочните избори ще отразяват волята на хората в Народното събрание “, осведомят от ВМРО-ДПМНЕ.

По отношение на договарянията с България беше повторена позицията на ВМРО-ДПМНЕ, че държавното управление би трябвало да съблюдава признатата в Народното събрание резолюция, което значи опазване на македонската еднаквост и основни национални ползи.

„ Бяха маркирани положителните връзки сред двете страни, а ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че страната ни вижда във Англия сериозен последовател и ще работи в бъдеще за подсилване на връзките сред двете страни, а след идването на власт и за по-голямо съдействие във всички основни области “, се споделя в изказване на партията.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР